"Kagava sa peharom Kupa Nemačke 2012."
"Kagava sa peharom Kupa Nemačke 2012."

Fantastičan posao Borusije i potvrda zašto su Milioneri: Kagava ponovo na Vestfalenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.08.14. | 17:45

Pre dve godine, Dortmund prodao Japanca Mančester junajtedu za 16 miliona evra, a sad ga doveo za „samo“ deset

Kagava sa peharom Kupa Nemačke 2012.Aufiderzen, Mančester - vilkomen, Dortmund! Šinđi Kagava se vraća u Borusiju.

Posle dve neubedljive sezone u dresu Junajteda (šest golova na 57 mečeva), sjajni japanski vezista ponovo će igrati za klub koji ga lansirao u orbitu. Borusija je dogovorila sve detalje transfera sa Englezima, a Jirgen Klop će dobiti možda i najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku, momka koga je doslovce „izsmislio“ kad ga je, kao anonimusa, doveo iz Osake.

Izabrane vesti

Kagava je već doputovao u Nemačku i podvrgnut je lakrskim prelgedima, ali to je samo uobičajena procedura, završni koark na realizaicji posla vrednog deset miliona evra (plus dva i po u slučaju određenih bonusa). Čelnici Borusije su na taj način napravili sjajan posao. Jer, pre dva leta, kad su ga prodali Englezima dobili su 16 miliona evra, a sad ga doveli po znatno jefitinoj ceni. I ojačali konkurenciju u ofanzivnom delu ekipe, gde već imaju Marka Rojsa, Henrika Mhitarijana i našeg Miloša Jojića (mada ove sezone kod Klopa igra po strani).

Čini se da i njemu prija dolazak na Vestfalen, pošto je prilikom odlaska poslao emotivnu poruku navijačima:
Ovaj klub, njegove navijače i ceo Dortmund ću nositi u srcu zauvek i sa velikim zanimanjem ću pratiti rezultate Borusije“, govorio je te 2012. Kagava, koji je će biti predstalvjen u subotu u 13 časova kao sedmo pojačanje Milionera u letnjem prelaznom roku, posle Imobilea, Ramosa, Sahina (otkupljen ugovor od Reala), Gintera, Dong-Vona i golmana Bonmana.

Utisak je, ipak, da su zadovoljni i na Old Trafordu, jer su sa platnog spiska „skinuli“ igrača koga su sedmično plaćali 70.000 funti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaNemackaŠinđi Kagava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara