""
""

Everton - Liverpul: Poslednji Mersisajd za Rodžersa?

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.15. | 10:13

Karamele u daleko boljoj formi dočekuju gradski derbi sa Crvenima koji su pod veliki pritiskom posle serije loših rezultata (14.30, TV Sportklub 3)

Za Everton je to utakmica sezone i pobeda koja se najviše slavi, a za Liverpul neprijatni gradski rival i poraz od kojeg obrazi najviše bride. Evertonu je to najteži poraz, Liverpulu slatka pobeda, ali ništa više od toga. Ovog vikenda ćemo videti prvi Mersisajd derbi u sezoni između liverpulskih rivala. Suparništvo kojem Everton pridaje mnogo više pažnje, dok Liverpul svog najvećeg protivnika vidi u Mančester junajtedu, iako ne potcenuje gradskog rivala.

Ovo bi mogao da bude i poslednji Mersisajd derbi za Brendana Rodžersa na klupi Liverpula. Stručnjak iz Severne Irske je pod ogromnim pritiskom prethodnih nedelja, a otkaz već danima lebdi u vazduhu. Jirgen Klop je već spakovao kofere i čeka da Rodžers zabeleži poraz koji mu neće biti oprošten. Eventualni debakl u duelu protiv Evertona bi gotovo sigurno bila fatalna presuda Rodžersu.

Izabrane vesti

Sve kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Everton - Liverpul

U potpuno razlilčitom raspoloženju dva gradska rivala dočekuje prvi međusobni okršaj u sezoni (14.30, TV Sportklub 3). Interesantno je da su u prethodnom kolu oba tima ostvarila pobede sa 3:2. Na te trijumfe gleda se, ipak, potpuno različito.

Liverpulova pobeda nad Aston Vilom na Enfildu je doživljena kao trijumf stečen teškom mukom koji je samo na kratko zamaskirao probleme Redsa i produžio život Rodžersu. Navijače Liverpula jedino može da raduje povratak u formu Danijela Staridža koji je pokazao koliko je nedostajao. On i Kutinjo su jedine svetle tačke Liverpula i igrači od kojih se očekuje da naprave prevagu u Mersisajd derbiju.

U plavom delu Liverpula atmosfera i raspoloženje su potpuno drugačiji i daleko pozitivniji. Everton je u prethodnom kolu napravio čudesan preokret protiv VBA u gostima gde je došao do pobede od 3:2 iako je imao dva gola zaostatka. Takva pobeda je bila idealna injekcija samopouzdanja za tim Roberta Martineza, koji nije doživeo poraz na prethodna četiri premijerligaška okršaja, a čak tri je igrao u gostima. Dobre vesti su da se u tim vraćaju defanzivci Šimus Kolmen i Džon Stouns koji su jedni od nosilaca igre Karamela. Izostaće samo duže povređeni Bejns. Romelu Lukaku i Ros Barkli su u odličnoj formi i Liverpulu se, zaista, sprema pakleno gostovanje... 

POSLEDNJIH PET

EVERTON

Totenhem (G)  0:0
Čelsi (D)          3:1
Svonsi (G)       0:0
Redign (G)      2:1
VBA (G)         3:2

LIVERPUL

Bordo (G)       1:1
Norič (D)         1:1
Karlajl J. (D) 1:1
Aston Vila (D)            3:2
Sion (D) 1:1

MEĐUSOBNI SKOR

183      52        60        71        207:253

TRENUTNI PLASMAN

5. Everton       7          3          3          1          +4        12
9. Liverpul       7          3          2          2          -2         11

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

KI 1    2,65
UG 0-2            1,85
VG2    2,10

(FOTO: Action images)


tagovi

Roberto MartinezPremijer ligaMersisajdLiverpulEvropaEvertonEngleskaBrendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara