""
""

Emotivni Klop o povratku pred Žuti zid: Ovo je priča koju samo fudbal može da ispiše

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.16. | 19:15

"Jako me raduje što će moji momci imati prilike da igraju na jednom prelepom stadionu, u jednom fantastičnom gradu. Zaista smo svi mnogo srećni", rekao je Nemac

Sudbina je tako htela, pa je u četvrtfinalu Lige Evrope spojila Liverpul i Borusiju Dortmund. Posle obavljenog žreba u Nionu sve oči evropske javnosti bile su uprte u Jirgena Klopa, strpljivo čekajući prvi komentar na činjenicu da će se miljenik Žutog zida ponovo vratiti na mesto najvećih trenerskih uspeha u dosadašnjoj karijeri. Naravno, harizmatični Klop briljirao je na sebi svojstven način.
"Ovo je priča koju samo fudbal može da ispiše", bio je Klopov prvi komentar. A onda je usledio nastavak:
"U četvrtak uveče rekao sam zašto bih voleo da u četvrtfinalu za rivala dobijemo najjači klub na turniru, jer ako želite da osvojite trofej morate da pobedite najjače timove. Mnogo sam srećan zbog toga što ću Dortmundu predstaviti svoj novi tim. Jako me raduje što će moji momci imati prilike da igraju na jednom prelepom stadionu, u jednom fantastičnom gradu. Zaista smo svi mnogo srećni"

Izabrane vesti

Nemački stručnjak otkrio je da je tokom samog žreba imao sastanak sa svojim igračima pred meč protiv Sautemptona, a onda da je kompletan tim otišao na trening.
"Kada sam se vratio u svlačionicu telefon mi je bio prepun poruka. Inače, još imam tri sezonske karte u Dortmundu, ali ih koristi moj sin, koji stalno ide na stadion da gleda utakmice. Naravno, kada nije u Liverpulu".

Klop nije krio da ga još mnogo toga veže za bivši klub...
"Ne mogu da krijem emocije, mnogo volim to mesto. Jedna od najlepših stvari koja mi se dogodila u životu jeste to što sam bio u Dortmundu, zato se jako radujem utakmici", zaključio je Nemac.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žuti zidPremijer ligaNemackaLiverpulJirgen KlopEvropaEngleskaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara