""
""

Emotivna noć na Teatru snova: Kraj jedne ere i početak novog doba za Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.05.14. | 22:34

Nemanja Vidić se pobedom protiv Hala (3:1) oprostio od Old Traforda, sjajan debi Džejmsa Vilsona

Jedan veliki glumac je sišao sa pozornice najpoznatnijeg fudbalskog pozorišta sveta, a drugi se na nju istovremeno popeo, nagovstivši da bi u narednim godinama mogao da zavredi jednako snažne ovacije. U noći kad se Nemanja Vidić (32) poslednji put poklonio publici na Teatru snova u dresu Mančester junajteda, Džejms Vilson (18) je debi za slavni klub ukrasio pogocima i pobedom nad Halom označio možda i početak nove ere slavnog kluba – 3:1.

Izabrane vesti

Trijumf nad finalistom FA kupa neće izlečiti sve rane navijača Crvenih đavola, ali im je makar ulepšao veče u kome su pozdravili Stenu iz Srbije i dočekali, sva je prilika, novog heroja. I to iz „klase“ 1995, momka koji je u prvoj utakmici za prvi tim postigao dva gola. Reč je o Džejmsu Vilsonu, koji je do sada igrao i postizao za podmlatak Mančestera i u pretposlednjem meču sezone savršeno iskoristio iznenađujuću priliku da debituje za seniore, u paru sa još jednim izdankom škole, godinu dana starijim Timom Lorensom.

Vilson je sa 18 godina, pet meseci i pet dana postao četvrti najmlađi strelac za Junajted u Premijer ligi (ispred njega su samo Federiko Makeda, Dani Velbek i Rafael), a interesantno je da je u godini kad je rođen sadašnji trener Rajan Gigs već mogao da se podiči dvema titulama prvaka Engleske!

Upravo je Velšanin napravio iznenađenje u startnih 11, ostavivšui Nemanju Vidića na klupi, ali mu je, ipak, sredinom prvog poluvremena pružio priliku. I to prinudno, jer je Fil Džons povredio rame. A Vidić, koji se pre početka meča oprostio od publike, odigrao je još jednu maestrelnu partiju, komandovao odbranom kao u najboljim danima, dobio ovacije i pokazao koliko će nedostajati ekipi u čijem se dresu proslavio. Jer, dok je on bio na terenu Hal nije stvorio šansu, a jedini gol postigao je udarcem sa distance. Mora se priznati – majstorski.

Emotivno veče na Old Trafordu uveličao je privremeni menadžer Rajan Gigs, odlukom da prvi put otkako je nasledio Dejvida Mojesa sam sebe uvede u igru. Desilo se to 20 minuta pre kraja, čime je preskočio Kevina Filipsa i postao drugi najstariji igrač na terenima Premijer lige, ispred njega je samo Tedi Šeringem. A verovatno neće srušiti njegov rekord, iako je odigrao 632 meč za Mančester, jer mu ističe ugovor i verovatno odlazi u – penziju.

 PREMIJER LIGA – ZAOSTALI MEČ

Mančester junajted – Hal 3:1 (1:0)
/Vilson 31, 61, Persi 87 – Frajat 63/

(FOTO: Action images)            


tagovi

Premijer ligaNemanja VidićEvropaEngleskaDžejms Vilson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara