"Drinčić postiže gol"
"Drinčić postiže gol"

Drinčić! Opet! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.10.14. | 20:55

Partizan u 147. večitom derbiju savladao Crvenu zvezdu sa 1:0 zahvaljujući projektilu iskusnog veziste i lošoj reakciji do tada odličnog Predraga Rajkovića

Drinčić postiže gol"Neće ga tako dati više nikad u karijeri", rekao je nedavno Boban Bajković govoreći o golu Nikole Drinčića u 146. večitom derbiju. Pogrešio je. Samo šest meseci kasnije Drinić je odapeo još jednu strelu i pogotkom u 77. minutu 147. okršaja Partizana i Crvene zvezde crno-bele sačuvao na čelu tabele Superlige sa velikih četiri boda prednosti nad ljutim rivalom i utakmicom manje.

Imao je Partizan i pre toga sijaset prilika da zatrese mrežu Predraga Rajkovića, ali je mladi golman Zvezde briljirao među stativama gostiju i nekoliko puta skidao šuteve Lazara Ćirkovića i pre svih agilnog, međutim i nedorečenog Petra Škuletića.

Izabrane vesti

Međutim, u tom 77. minutu mrak mu je pao na oči. Dobrim delom i sam je kriv za to. Živi zid bio je katastrofalno postavljen, a bombarder Drinčić takve greške ne prašta. Raspalio je svom snagom po lopti, toliko jako da je njenu putanju bilo nemoguće predvideti. Išla je pravo u Rajkovića, ali je tačno pred golmanom Zvezda krenula da propada... Sasvim dovoljno da ga prevari i od junaka napravi tragičara.

Da je Rajković zaustavio taj udarac sigurno bi bio proglašen za najboljeg aktera derbija. Ovako, biće proglašen za najvećeg krivca za poraz Zvezde. A bilo bi pogrešno to reći, jer koliko god je 18-godišnji momak iz Negotina zgrešio u tom 77. minutu toliko su i svi ostali njegovi saigrači bili ispod nivoa potrebnog za derbi.

Osim u periodu od 20. do 40. minuta, kada se igra crno-belih sasvim raspala, Zvezda je bila u potčinjenom položaju. Da je Luka Jović, najmlađi debitant u istoriji večitih derbija, u tim trenucima iskoristio jednu od dve velike šanse koje mu je spakovao Miloš Bosančić možda bi sve bilo drugačije.

Međutim, to se nije desilo, a mladi tim Nenada Lalatovića, koji je u startnih 11 uvrstio čak trojicu tinejdžera, nije mogao ili nije umeo da svih 90 minuta odigra kao u finišu prvog dela igre. U drugom delu crveno-beli su se žargonski rečeno "sklonili" sa terena pa iz drugih 45 minuta ne pamtimo nijedan ozbiljan nalet gostiju.

Sa druge strane, Škuletić je barem još četiri puta bio sam pred Rajkovićem, Branko Ilić je volej sa šest metara poslao nebu pod oblake... Poslednja linija Zvezde nije mogla doveka da odoleva pod opsadom. Drinčićev projektil konačno je probio bedem i večitom rivalu zadao odlučujući udarac.

(Fotografije sa utakmice pogledajte u našoj foto galeriji)

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)
/Drinčić 77/

Stadion: Partizana;
Sudija: Milorad Mažić;

Partizan: Lukač – Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - B. Ilić, Drinčić (od 91’ S: Marković) - S. Ilić (od 71’ Pantić), Grbić (od 56’ Živković) – Lazović, Škuletić;

Crvena zvezda: Rajković – Pečnik, Pavićević, Lazić, Mijailović – Kovačević – Lazović, Ristić (od 80’ Katai), Bosančić (od 80 Avramovski), Gavrić – Jović (od 65’ Rakić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

147. večiti derbiFK Crvena zvezdaNikola DrinčićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara