""
""

Dortmundu opet penal drama! Birki sakrio probleme Milionera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 23:26

Herta, kao i Union Berlin u prethodnoj rundi, pala sa bele tačke posle junačkih 120 minuta

Opet Berlin pade sa penala u Dortmundu! Kao u prethodnoj rundi protiv Uniona iz Berlina, Milioneri su i večeras do četvrtfinala Kupa Nemačke stigli trijumfom posle produžetaka i penala nad Hertom - 3:2 (1:1, 0:1).

Izabrane vesti

Heroj trijumfa Borusije je golman Roman Birki, koji je zaustavio udarac Daride u drugoj seriji, ali su ga proslavili i promašaji Lusetenbergera i Kalua koji su takođe bili neprecizni u prvoj i četvrtoj seriji. Puno sreće imao je domaćin večeras, a bez obzira na prolazak među osam najboljih ekipa u Kupu treba reći da je Borusija bila očajna i da je evidentno da ekipa Tomasa Tuhela ima dosta problema u igri. 

Što se tiče regularnog dela večerašnjeg meča on je bio preslikan kao onaj jesenas u Bundesligi kada je takođe bilo 1:1. Igralo se tvrdo, bez puno izglednih prilika i opet je Dortmund jalovo napadao, delovao neubedljivo, dok je Herta iz kontre stigla do prednosti. Kiks štopera Papastatopulosa i Bartre u 27. minutu iskoristio je Salomon Kalu koji je posle sjajnog centaršuta spakovao loptu pored Birkija u mrežu Milionera za 0:1.

Dugo je trebalo Dortmundu da se opasulji, ali je bolja igra domaćina usledila tek u drugom poluvremenu kada su u igru sa klupe ušli Pulišić i Ginter. Čim su se Milioneri rastrčali posle dobre akcije u 48. minutu kapiten Marko Rojs je poravnao na 1:1. Iako su se mnogi ljubitelji Borusije ponadali u preokret taj detalj bio je uglavnom sve što smo videli do kraja ovog meča.

U produžecima su i jedan i drugi tim igrali oprezno, treneri izvršili i po četvrtu (ekstra) izmenu koja je uvedena od ovog kola, ali su golmani sačuvali mreže, a videli smo i nesvakidašnji crveni karton za kapitena domaćina Papastatopulosa koji je dobio dva žuta za 30 sekundi!? Na penal ruletu, kao što rekosmo, više sreće je imala Borusija koja je zasluženo prošla u četvrtfinale. 

Ajntraht nije imao problema da overi plasman u četvrtfinale. Slavio je kao gost protiv jednog od najboljih drugoligaša Hanovera sa 2:1. Iako je Martin Harnik u 57. minutu doveo domaćine u vođstvo, za samo dva minuta rezervista Tavata i Haris Seferović kompletirali su preokret i trijumf ekipe Nika Kovača.

Imao je Hanover prilike u finišu da dođe do izjednačenja i produžetaka, ali je golman Hradecki maestralno zaustavio sve pokušaje domaćina i odveo Ajntraht u narednu rundu. 

Žreb za četvrtfinale Kupa Nemačke zakazan je za večeras u 23.55 časova, a mečevi se igraju krajem februara.

KUP NEMAČKE – 1/8 finala

Utorak
Hamburger – Keln 2:0 (1:0)
Astorija – Arminija 1:1 (1:1, 0:0) - penalima 4:5
Bajern – Volfzburg 1:0 (1:0)
Grojter Firt – Menhengladbah 0:2 (0:1)

Sreda
Lote – Minhen 2:0 (1:0)
Sandhauzen – Šalke 1:4 (0:3)
Dortmund – Herta  1:1 (1:1, 0:1) - penalima 3:2
Hanover – Ajntraht 1:2 (0:0)

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Tomas TuhelNiko KovačNemackaMarko RojsKup NemačkeHertaHaris SeferovićBorusija DortmundAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara