""
""

Dobro došli u Tuluz! Ovde ništa nije lako, pao je PSŽ, pao je i Monako (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.16. | 20:50

Sjajna ekipa Paskala Duprea oborila lidera posle sjajnog preokreta - 3:1 (0:1)

Dobro došli u Tuluz, gde više nema lakih bodova ni za koga. Predugo su Ljubičasti bili topovsko meso za favorite koji su ih ponižavali na njihovom terenu. Od ove sezone ovaj klub je mnogo ozbiljniji, a trener Paskal Dupre kreirao je senzaciju u francuskom fudbalu. Nisu se plašili pre nekoliko nedelja kada su išamarali veliki Pari Sen Žermen (2:0), a večeras su ponovili sličan podvig i demolirali Monako sa 3:1 (0:1) posle velikog preokreta u nastavku.

Izabrane vesti

Očajno je počelo, već u trećem minutu posle prekida Valerijan Žermen je doveo Kneževe u vođstvo i činilo se da će Tuluz biti samo recka u nizu sjajnih gostiju. Ali, onda je došlo poluvreme, trener Dupra sjajno je motivisao svoj tim koji je zaigrao mnogo bolje i prosto zgromio Monako. Sjajna akcija iz 65. minuta posle koje je Treho prvi zatresao mrežu gostiju bila je uvod u mali šou za koji se u finišu potrudio Martin Brativejt.

Danac koji već nekoliko sezona nosi dres Tuluza konačno je ekspolodirao, a sa još dva pogotka večeras stigao je do frantastične brojke od čak šest postignutih u ovom prvenstvu. Sjajno mu je asistirao tamnoputi Somalia za vođstvo u 84. minutu, a tri minuta kasnije sve je sam uradio i doneo neopisvio slavlje navijačima Tuluza.

Eto, tim koji je pred početak prvenstva najavljivao stidljivo pohod na 40 bodova, kako bi samo obezbedio opstanak u eliti, već je posle četvrtine prvenstva odradio pola posla, a novom pobedom, inače petom u prvenstvu, ostao je na trećoj poziciji koja na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Možda zvuči nerealno, ali ko zna, možda se na kraju i mušema sledećeg leta zatrese na Munisipalu... 

LIGA 1 – 9. KOLO

Petak
Tuluz – Monako 3:1 (0:1)
/Treho 65, Braitvejt 84, 87 – Žermen 3/

20.45 Nica – Lion

Subota
17.00 Nansi – Pari Sen Žermen
20.00 Bastija – Anže
20.00 Gengan – Lil
20.00 Lorijan – Nant
20.00 Monpelje – Kaen

Nedelja
15.00 Ren – Bordo
17.00 Sent Etjen – Dižon
20.45 Marselj – Mec

(FOTO: Action Images)


tagovi

TuluzPaskval DupreMonakoLiga 1Francuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara