""
""

Deža vu: Rozberg u retrovizoru vidi opasan Vilijams u Austriji?

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 15:15

„Uh, biće teško sa Vilijamsom koji ima zaista dobar bolid, spreman za dobru partiju, ali Srebrna strela je i dalje najkonkurentnije vozilo“, kaže Niko Rozberg, za nemačke medije

Lider karavana Formule 1, Niko Rozberg uoči trke za Veliku nagradu Austrije na Red Bul Ringu ne vidi opasnost od Ferarija, ali ni od Red Bula. On sasvim neočekivano najavljuje da bi se na narednoj trci u prvom planu mogao videti Vilijams? Šta to Niko Rozberg zna, šta ga tišti, a šta raduje rekao je u kratkoj izjavi za nemačke medije u kojoj kao da prognozira veliku borbu sa Vilijamsom.
„Uh, biće teško sa Vilijamsom koji ima zaista dobar bolid, spreman za dobru partiju u Austriji. Ipak mislim da je Srebrna strela i dalje najbolje vozilo u Formuli 1, i da još uvek imamo još uvek najbolji koncept koji će doneti potrebnu razliku na stazi“, tvrdi Niko Rozberg.

Izabrane vesti

Da podsetimo, Nemac izdvaja Vilijams najverovatnije i zbog iskustva iz 2014. godine kada su bolidi Mercedesa bili najbolji u Austriji, ali im ni Vilijams nije ostao dužan. Na toj trci pobedio je Rozberg, drugi je bio Luis Hamilton, dok su treće i četvrto mesto zauzeli Valteri Botas i Filipe Masa u bolidima Vilijamsa. Nemac najverovatnije poučen tim iskustvom ocenjuje konkurentnost Vilijamsovih bolida, ali nije malo verovatno da raspolaže podatcima sa nekog od testova koji mu ukazuju da bi istorija mogla da se ponovi. Čidno je jedino što se Rozberg kroz priču direktno ogradio od Red Bula i Ferarija sa kojima bi prema svim parametrima, u dosadašnjem toku sezone Mercedes mogao da ima najviše muke na Red Bul ringu.

 (FOTO: Action Images) 


tagovi

Valteri BotasNiko RozbergLuis HamiltonFormula 1Filipe Masa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara