Dečko koji se naigrao fudbala u Humskoj: Znao sam i na 0:1 da ćemo dobiti Partizan

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.19. | 14:23

„Vratiće se crno-beli na staze stare slave, siguran sam. Od srca im to želim“, kaže Stefan Denković autor prvog trijumfa Spartaka na stadionu u Beogradu

Gostovao je pred kraj leta Rikardo Kvarežma u Humskoj i nije ga dao. Nešto kasnije posetio ju je i Ričmond Boaći. Računa se da ga je dao, iako lopta nije zatresla mrežu. U međuvremenu su pogađali samo Aleksa Vukanović i Nermin Haskić, a onda se pojavio Stefan Denković i uzleteo na pijadestal koji mu omogućava da se pohvali statusom fudbalera koji se najviše naigrao fudbala ove sezone na Partizanovom stadionu.

Kao da je u parku. Kao da sa drugarima „pika lopte“. Jednostavno, napred, sa malo petljanja, a dosta smisla, osećaja za vreme i prostor zbog čega je kandidat za igrača 27. kola Superlige. Takav utisak ostavio je u subotu popodne da, možda, jedino može Milan Mrkaić iz OFK Bačke da mu stane na crtu, međutim, učinak krilnog veziste Spartaka ima veću specifičnu težinu. Iz prostog razloga što se potpisao ispod premijernog slavlja Subotičana na crno-beloj strani Topčiderskog brda, tek iz 32. pokušaja.
Možda je sa strane delovalo da smo slavili lako, međutim, suština je u tome da nam za utakmice sa Partizanom, pa i Crvenom zvezdom, neki specijalan motiv nije potreban. Takve utakmice su najlepše. Otvori se prostor, jer oba tima istrče visoko, postave poslednju liniju skoro na centru, visoko su i zadnji vezni i onda nama, ofanzivcima protivničkih ekipa, ostaje da ih ugrožavamo iz kontre. To smo iskoristili na najbolji mogući način i slavili istorijski trijumf“, primetno je zadovoljstvo u glasu Stefana Denkovića u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Po mnogo čemu je obeležio meč. Prvo je skrivio jedanaesterac, potom se iskupio izednačujućim golom, naterao Vladimira Stojkovića na paradu pri rezultatu 1:1, potom mu uzdrmao prečku, a u nadoknadi pokrenuo akciju koju je njegov saigrač Nemanja Obradović krunisao pogotkom za 3:1.
Uprkos tome što me je početkom susreta lopta slučajno pogodila u ruku – a mislim da to nije bilo za najstrožu kaznu – verovao sam da možemo do povoljnog rezultata. Razlog je taj što smo ušli u formu, dobili Vojvodinu u gostima i Radnik na našem stadionu, pucali smo od samopouzdanja i to smo preneli na teren. Niti ja, niti bilo ko od saigrača nije bio zabrinut na 0:1, svi smo znali da možemo da anuliramo zaostatak“.

Denković je osetio potrebu da naglasi bitnu činjenicu u danu savršenom za primanje čestitki povodom partije u Beogradu.
„Prija kad se pokažete na velikoj sceni, na takvom stadionu, protiv velikog kluba kakav je Partizan. Vidim da svi potenciraju kako sam ponikao u Crvenoj zvezdi, da mi je to bio dodatni motiv, zaboravljajući da sam samo jednu sezonu bio deo crveno-belih, a da sam kompletnu školu, skoro ceo omladinski staž, proveo u mlađim kategorijama Partizana i u Teleoptiku. Nažalost, nikad nisam dobio šansu u prvom timu“.

Što ne znači je bio osvetnički raspoložen. Naprotiv.
„Da budemo iskreni do kraja, nije Partizan toliko loš tim koliko su mu rezultati loši. Gledao sam i meč sa Radničkim, kao i neke druge utakmice, ima tu kvaliteta, samo... Igraju crno-beli pod velikim pritiskom, čim loše krene, čim prime gol, gube konce. A veliki su klub, vratiće se na staze stare slave, siguran sam. Od srca im to želim“.

Posle samo jednog datog gola u prva tri prolećna kola, Spartak je počeo da beleži odlilne rezultate u poslednje dve sedmice. Ima tri vezane pobede i ponovo je u konkurenciji za plej-of, što se zimus činilo nemogućim.
Tim je skockan, delujemo kompaktno, teško je igrati protiv nas, međutim, nevolja je što smo jesenas dosta bodova izgubili, a trebalo je da ih upišemo, kao na mečevima sa Zemunom i Radom. Naš cilj je da odigramo što bolje utakmice do kraja, ne zanosimo se da možemo do plej-ofa, ako tamo stignemo super, ako ne bar ćemo, prema trenutnom stanju, imati zagarantovan opstanak“, zaključio je Stefan Denković, krilni vezista Spartaka.

NA LETO OPET INOSTRANSTVO

Nije Denković mogao da izabere bolji trenutak da zablista, jer je u ložama Partizanovog stadiona bilo nekoliko skauta, menadžera, verovatno im je skrenuo pažnju.
Ima zainteresovanih klubova, znam da su me neki gledali u subotu popodne, a nadam se da ću na leto opet da se oprobam u inostranstvu. U najboljim sam godinama, mogu dosta toga da pružim“, ističe 27-godišnji fudbaler, koji je ranije igrao u Poljskoj, Mađarskoj, Izraelu...

FOTO: Star sport

 

 


tagovi

Spartak SuboticaStefan Denković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara