"Nejmar"
"Nejmar"

Da li je vreme da Zlatna lopta promeni vlasnika?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.15. | 17:51

“Nejmar je bolji od Mesija i Ronalda“, kategorički će selektor Brazila

NejmarUstaljena praksa još od 2008. godine. Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo. Možda se samo dva puta zaista i povela polemika o nekom trećem. Prvo zbog španskog osvajanja Mundijala 2010. na krilima Ćavija i Andresa Inijeste, pa posle one uraganske sezone Bajerna i tada nezaustavljivog Frenka Riberija. Iz Brazila sada kreće kampanja. Nejmar opasno preti da uzdrma svetski poredak. Navijači Barselone su oduševljeni kako je odmenio povređenog Mesija. Selektor Brazila Dunga je saglasan, iako u tome ne vidi ništa senzacionalno.

Jer, smatra Dunga, Nejmar trenutno i jeste bolji od Mesija. I od Ronalda.
"Samo pogledajte i statistiku. Nejmar je trenutno superioran", kategorički će selektor Selekaa.
"Otkako je došao u Barsu samo napreduje. Kad je Mesi ispao iz stroja, Nejmar je učinio sve što se od njega očekivala. Igra neverovano", dodao je Dunga podižući samopouzdanje u ekipi uoči megdana sa Argentinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Bez suspendovanog Nejmara Brazil je izgubio prvi meč kvalifikacija od Čilea, potom je savladao Venecuelu, ali još nije u prva četiri koji idu automatski na Mundijal. Argentina stoji još gore, ima samo bod, a nema povređene golgetere kakvi su Mesi, Serhio Aguero, pa i Karlos Tevez.
"To je Argentina. Svi njihovi reprezentativci igraju na najvišem nivou Evropi. Jesu izgubili igrače ogromnog kvaliteta, ali će možda dobiti nekog koncetrisanijeg, gladnijeg i to može da nam napravi problem. Nema tu prednosti za nas. Niko nije govorio o prednosti za naše protivnike kada nije igrao Nejmar. Svi mi imamo dugačke klupe", poziva Dunga na oprez.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatna loptaNejmarmeđunarodni fudbalDungaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara