"Henrik Larson"
"Henrik Larson"

Da li će ga opet golman spasavati? Henrik Larson ponovo u sedlu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.13. | 16:51

Legendarni Šveđanin preuzeo brigu o Falkenbergu

Henrik LarsonPrvi pokušaj završen je žestokim kritikama na njegov račun, ali Henrik Larson nije čovek koji odustaje tako lako. Uostalom, dokazao je to kao igrač oporavivši se od strašnog preloma noge još dok je bio u Seltiku. Sada će pokušati da izbriše loše uspomene iz prve trenerske avanture i dokaže da u njemu ima znanja i mudrosti za poziciju šefa struke. Ovaj put na klupi novog švedskog prvoligaša Falkenberga sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.
"Biće vrlo zabaravno i inspirativno. Volim izazove i radujem se što ću raditi nešto u šta, čini mi se, ne veruje niko izvan Falkenberga", rekao je Larson na konferenciji za novinare u Falkenbergu.

Podsetimo, Larson je trenersku karijeru počeo decembra 2009. u Landskroni, ali je posle solidne prve sezone u drugoj ligi Švedske sav utisak pokvario u drugom takmičarskom ciklusu. Njegov tim je, naime, važio za prvog favorita za promociju u elitu, ali je sezonu završio na sredini tabele i to tek pošto je u tim  stigao Ivo Vazgec, koji je izborio epitet najboljeg golmana takmičenja.

Izabrane vesti

Kritike su bile toliko žestoke da su se navijači šalili da je briga o timu poverena Larsonovom dubleru, a ne čuvenom golgeteru, dok je sportski direktor  Mats Aronson išao toliko daleko da je Henrika molio da se ponovo vrati u kopačke, ali je ovaj to odbio jer je već ušao u petu deceniju te se nije osećao fizički sposobnim.

U Falkenbergu se nadaju da Larsona sada neće spasavati čuvar mreže. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFalkenbergHenrik Larsonmeđunarodni fudbalŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara