Varan, Modrić i Mbape
Varan, Modrić i Mbape

Cure informacije: Grizman izvisio za Zlatnu loptu, nema Ronalda, Mesija i Salaha! Priznanje ostaje u Madridu?

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.11.18. | 09:12

Varan prvi favorit za najboljeg igrača sveta, Modrić drugi, Mbapeu utešna nagrada

Zlatna lopta, po svemu sudeći, ostaće u Madridu! Najveće individualno priznanje u svetu fudbala biće dodeljeno 3. decembra, ali informacije koje stižu iz Francuske, a prenose ih svi ugledni svetski mediji, kazuju da su najužem izboru ostali samo Luka Modrić (Real), Rafael Varan (Real) i Kilijan Mpabe (Pari Sen Žermen), uz napomenu da mladi napadač francuske reprezentacije, iako je objektivno „pokidao“ sezonu ima manje šansi da osvoji nagradu, jer će mu, uveravaju dobro upićeni izvori, pripasti nagrada „Rajmon Kopa“, koja sleduje najboljem mladom fudbaleru sveta, a dodeliće se prvi put.

Posle deset godina vladavine svetskim fudbalom, u TOP tri nema ni prošlogodišnjeg laureata Kristijana Ronalda (Juventus), ni Lionela Mesija (Barselona), a najveće iznenađenje predstavlja saznanje da je van konkurencije ostao Antoan Grizman, koga su mnogi videli kao favorita sposobnog da prekine supremaciju Portugalca i Argentinca. Posebno posle pehara Lige Evopre sa klubom i titule prvaka sveta u dresu reprezentacije. Čak je i sam Grizman nagoveštavao koliko bi mu značilo da postane najbolji na planeti, međutim, očigledno ga je malo slabiji učinak u drugoj polovini 2018. koštao boljeg plasmana.

Izabrane vesti

Uz ogradu da su sve ovo nezvanične informacije, ali prenose ih novinari redakcija dobro upućenih u zbivanja u svetskom fudbalu, te im vredi pokloniti pažnju.

Grizman

Osim Ronalda i Mesija, izvisili su i Mohamed Salah, Eden Azar, Kevin de Brujne, Nejmar... Svi su imali izvanredni individualni učinak, mnogi od njih titule u lokalnim prvenstvima, ali im je nedostajao uspeh s reprezentacijom, što bi u mundijalskoj godini trebalo da bude prevaga i zbog čega, na primer, Kristijano nije među prva tri, iako je vodio Real do odbrane pehara Lige šampiona. Zato, jesu njegova dva bivša klupska druga, pošto su osim pohoda na „klempavi“ pehar u Kijevu vanredno doprineli uspesima državnih timova. Rafael Varan je na dres zakačio i zvezdicu koja simbolizuje titulu svetskog prvaka, pa je jedini igrač ove godine koji može da se pohvali najprestižnijim trofejom klupskog i reprezentativnog fudbala, dok je Luka Modrić doveo Hrvatsku do finala Prvenstva sveta u Rusiji, što jeste najveći uspeh tamošnjeg fudbala, ali nije trofej.

Prema pojedinim informacijama, uredništvo Frans fudbala će naredne sedmice doputovati u Madrid kako bi dobitniku – što sugeriše da se on već zna – predalo nagradu, intervjuisalo i napravilo fotografije, što znači da su od pobrojane trojice ostali samo Luka Modrić i Rafael Varan kao kandidati. Teoretičari zavereće će po sistemu „svaki ciga svoga konja hvali“ primetiti kako će Francuzi favorizovati svog reprezentativca, međutim, ima i onih poput Mišela Platinija (ruku na srce, takođe Francuza) uverenog da štoperu Reala pristaje nagrada i da ne bi bilo prvi put da defanzivac pokori svet (setimo se Fabija Kanavara 2006, kad je prevagnula titula prvaka sveta sa Italijom u odnosu na, na primer, Ronaldinjov pohod na Ligu šampiona sa Barselonom).

Na zaključak da su Varan i Modrić u najužoj konurenciji navodi i saznanje da će prvi put u istoriji biti dodeljeno priznanje „Rajmon Kopa“, namenjeno najboljem mladom fudbaleru sveta. Po opštim ocenama, biće to Kilijan Mpabe iz Pari Sen Žermena i šampion sveta sa Francuskom. A ne ide baš da jedan fudbaler, koliko god dobar bio, pokupi sve nagrade...

FOTO: Reuters


tagovi

Frans FudbalRafael VaranLuka ModrićKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara