"Filip Knežević"
"Filip Knežević"

Čuka demolirala Karaburmu, het-trik Filipa Kneževića “odradio“ Radnik za Čačane

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.15. | 14:55

Banjica i dalje čeka pobedu

Filip KneževićZahuktala se mašinerija sa Banovog brda! Prvi put u ovoj sezoni Čukarički je vezao tri pobede, pošto je u 19. kolu Superlige na Karaburmi pregazio OFK Beograd sa 3:0 za ostanak na drugom mestu na tabeli, odmah ispred Borca koji se u trileru u Čačku dobro namučio za trijumf protiv Radnika, ali je na krilima raspoloženog Filipa Kneževića na kraju stigao do 4:2.

Surduličani su, naime, poput tenisera "riternirali" rivalu. Samo četiri minuta trebalo je Filipu Stojanoviću da anulira pogodak Srđana Vujaklija, tek jedan Lazaru Arsiću da izbriše prednost koju je Borcu doneo prvi Kneževićev gol. Međutim, 24-godišnji krilni fudbaler, gladan golova posle skoro dvomesečnog posta, nije se dao obeshrabriti. Naprotiv. U 83. minutu postigao je i drugi gol na meču, a u 89. zaokružio blistavu partiju i trećim. Radnik je nokautiran, a Knežević je golgeterski konto podigao do "kote 8" za oduševljenje navijača koji su ekiopu bodrili sa bedema izvan stadiona, jer je Borac kažnjen igranjem pred praznim tribinama zbog vređanja Obiore Odite iz Voždovca.
"Loši uslovi za igru izvlačili su maksimum iz igrača. Ipak moram da naglasim da je Borac u jednom periodu igrao ispod nivoa koji očekujem od ovih igrača, poznavajući njihove mogućnosti", rekao je posle meča Milorad Kosanović, trener Borca.

Izabrane vesti

Kolega iz Radnika Miloš Veselinović bio je kratak.
"Zaslužena pobeda Borca. I žao mi je što publika nije mogla da uživa u golovima sa današnje utakmice".Čuka ponovo na pobedničkom koloseku

Čukarički nije imao ni izbliza toliko problema. Štaviše, možda je mogao i do ubedljivije pobede s obzirom na to da je zbog isključenja Nikole Mikića poslednjih skoro pola sata imao igrača više. Još pre toga odradili su gosti zadatak. Nenad Mirosavljević, koji je u pre nedelju dana srušio Borac pogotkom u 90. minutu, i danas je bio od vitalnog značaja pošto je načeo OFK Beograd. Petar Bojić i Andrija Pavlović su dokrajčili grogiranog rivala.
"Prava prvenstvena utakmica. Po zimskim, veoma otežanim uslovima za igru. Komotan rezultat za nas, ali se ne bi baš tako reklo prema dešavanjima iz prvog poluvremena. Srećom, OFK nije koristio svoje šanse", sumirao je utiske posle meča šef struke Čukaričkog Zoran Popović, a i trener OFK-a Miodrag Radanović se požalio na lošu realizaciju njegovih izabranika.
"Preživeli smo veoma težak poraz. Imali smo dosta povoljnih prilika u prvom poluvremenu, ali taj drugi primljen gol je promenio tok utakmice. Posle crvenog kartona za Nikolu Mikića utakmica je bila završena".Stefan Dražić

Pobednika nije bilo na Banjici, pošto Rad nije uspeo da prekine post koji traje još od 19. septembra. Stigao je prvi do gola preko Borka Veselinovića, ali je Stefan Dražić doneo Javoru bod - 1:1. Građevinarima ostaje da žale pre svega za situacijom iz 65. minuta. Veselinović je tada zatresao mrežu, ali se, sudije su rekle, nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Nikola Đurić je centrirao, Marko Prljević šutirao glavom, a ako je Veselinović dirao loptu na liniji onda je pogodak opravdano poništen. Bio je tu i jedan sporan, ali trener Rada Milan Milanović nije želeo previše o suđenju, već je komentarisao sam tok meča.
"Odigrali smo dobar meč i zaslužili smo pobedu na osnovu prikazane igre. Zbog konfuzije u drugom delu prvog poluvremena i naše greške smo primili gol. U nastavku smo, zahvaljujući Deniću i Lutovcu, pojačali  smo pritisak na gol rivala, ali je i Javor dobro  igrao u odbrani. Očekujem da ovako igramo naredne utakmice". 

Trener Javora Aleksandar Janjić takođe je relativno zadovoljan bodom.
"Mogu da bude zadovoljan učinkom danas, naročito u prvih 65 minuta, kad smo se više od Rada pitali za ishod. Rad  je u završnih pola sata dominirao i jedino time nisam zadovoljan".

Superliga, 19. kolo:

Petak:

Radnički Niš - Metalac 2:1 (1:0)
/Ašćerić 2, 80 - Mladenović 88pen/

Subota:

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (0:0)
/Popović 87ag, Vijeira 94/

OFK Beograd - Čukarički 0:3 (0:2)
/Mirosavljević 19, Janković 43, Pavlović 52/

Borac - Radnik 4:2 (1:1)
/Vujaklija 2, Knežević 74, 83, 89 - Stojanović 6, Arsić 75/

Rad - Javor 2:1 (1:1)
/Veselinović 8 - Dražić 38/

Vojvodina - Mladost 0:0

Odloženo:

Novi Pazar - Jagodina

Nedelja:

13.00: Spartak - Partizan

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnikRadOFK BeogradJavorFilip KneževićČukaričkiBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara