"Aron Kresvel slavi pogodak protiv Njukasla"
"Aron Kresvel slavi pogodak protiv Njukasla"

Čekić udara kao malj: Olardajsovi puleni ruše rekord Ferdinanda, Lamparda i Di Kanija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.12.14. | 12:45

Ukoliko osvoji šest bodova u naredne dve utakmice ovaj tim sa Apton Parka nadmašiće učinak sjajne generacije s kraja prošlog veka

Aron Kresvel slavi pogodak protiv Njukasla

Ukoliko u utorak bude savladao Vest Bromvič Albion, a zatim i Svonsi na svom terenu za vikend, Vest Hem će nakon 15 odigranih kola u Premijer ligi imati više bodova nego na isto mečeva u sezoni 1998/1999, kada je postavljen klubski rekord u nacionalnom prvenstvu osvajanjem petog mesta.

Izabrane vesti

Tadašnja ekipa koju je predvodio Hari Rednap, a boje kluba i istočnog Londona branili Rio Ferdinand, Frenk Lampard, Ejal Berkovic, Trevor Sinkler, Paolo di Kanio i Jan Rajt, kasnije je preko Intertoto kupa obezbedila plasman u Kup UEFA, gde je ubrzo doživela šokantnu eliminaciju od rumunske Steaue, ali je po mnogima bila najkvalitetnija koju je Vest Hem imao u svojoj novijoj istoriji.

Di Kanio, Sinkler i Rajt

Sem Alardajs je očigledno izgradio tim koji bi mogao da pomeri istorijske granice na Apton Parku. U dosadašnjem toku sezone Čekićari su na svom terenu savladali šampiona i vicešampiona iz prošle sezone, Mančester Siti i Liverpul, a nakon 13 odigranih kola zauzimaju visoku petu poziciju sa 21 osvojenim bodom.
„Mislim da je ovo moj drugi najbolji tim koji sam vodio. Prvi je bio u poslednje tri sezone u Boltonu. Ekipa sa igračima svetske klase kao što su Đorkaef, Jero, Okoča, Anelka, Kampo... Ta ekipa je verovatno bila malo bolja, ali ova ima veliki potencijal. Potpisali smo dosta mladih i ambicioznih igrača. Mislim i da su ostali igrači, koji su ih prihvatili, sada još bolji. Džejms Tomkins je izuzetan! Svi su podigli su svoj nivo“, rekao je Alardajs.

Olardajs i Sako su bili najbolji u oktobru

Iako za vikend pobeda protiv Njuksla izvojevana na prilično težak način, u Vest Hemu su više nego zadovoljni jer su igrali bez nekolicine igrača kao što su Vinston Rid, Aleks Song, Dijafara Sako i Ener Valensija.

Dakle, pred ovom generacijom Čekićara je velika šansa da zauzmu svoje mesto u klupskim analima, ali ih prava provera kvaliteta čeka tek krajem meseca, kada u roku od samo dva dana (26. i 28. decembar) igraju dva gradska derbija sa Čelsijem i Arsenalom.

(FOTO: Action images)
 


tagovi

EngleskaEvropaPremijer ligaSem Olardajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara