"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Tohir za dve i po godine u Interu - 0 trofeja i 50.000.000 profita!

Vreme čitanja: 6min | uto. 07.06.16. | 11:38

Nerazuri se sada nadaju procvatu. Mnogo manje optimizma na crno-crvenoj trani Milana. Rim uzburkan najavana Najngolana i Pjanića: Povišice ili adio

Izabrane vesti

Prodaja Intera kineskom Suningu glavna je tema u današnjoj sportskoj štampi na Apeninskom poluostrvu. Najavljuje se da bi Havijer Zaneti vrlo brzo mogao da postane predsednik Intera, povratak Leonarda, citiraju se obećanja novog većinskog vlasnika Žanga Jindonga da će Inter ponovo vladati evropskim fudbalom i iznosi se podatak da je Erik Tohir profitirao 50.000.000 evra za dve i po godine na čelu Nerazura. Piše se dosta i o italijanskoj reprezentaciji koja i pored pobede u prijateljskim mečevima pred Evorpsko prvenstvo nije uspela da probudi entuzijazam Italijana pred šampionat u Francuskoj. Sa fudbalske pijace se ističu izjave Radže Najngolana u kojima je jasno stavio do znanja Romi da želi povećanje plate ako ga ne prodaju Čelsiju, kao i sve bliži prelazak Miralema Pjanića u Juventus. Korijere je ispalio glasinu na prvoj strani da bi Viljas Boas mogao da preuzme Lacio.

LA GAZZETTA DELLO SPORTTohira u Milanu neće pamtiti po dobrom

Gazeta posvećuje dve trećine naslovne strane prodaji Intera Suningu. “SunInter. Voli ga!”, naslov je koji dominira prvom stranom i koji u sebi sažima ime kineskog kolosa i Nerazura sa refrenom Interove himne. Milanski dnevnik stavlja u prvi plan i obećanje vlasnika Suninga Žang Jindonga da će vratiti Inter na stazu Moratijevih (oca Anđela i sina Masima) sa kojima su Nerazuri osvojili devet skudeta i tri Kupa odnosno Lige Šampiona:
Napravićemo fantastičan tim koji će se povratiti staru slavu”.

Gazeta podvlači da je novi patron Intera među najbogatijim biznismenima u evropskom fudbalu sa bogatstvom koje je procenjeno na 3.700.000.000 evra.  Lista predviđa da bi Havijer Zaneti mogao vrlo brzo da preuzme predsedničku fotelju od Erika Tohira.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Sada mister Žang mora da se zaljubi u boje svog kluba”,  ističe se da je od vitalnog značaja za budućnost Intera da vlasnik Suninga postane vatreni navijač Nerazura, odnosno da Inter bude njegova strast, a ne samo jedan od brojnih biznisa.

Gazeta je i “maliciozno” zavirila u bilans prethodnog vlasnika Erika Tohirova i njegove operacije sa Interom otkrivajući da je Indonežanski biznismen lepo profitirao od trogodišnje avanture sa milanskim klubom: “Tohir: nula trofeja u dve i po goidne, ali 50.000.000 evra više na računu”.

List objavljuje i intervju sa Masimom Moratijem koji je definitivno izašao iz Intera posle 22 godine, ali je ostao i dalje vatreni navijač Nerazura, što se videlo i iz njegovih izjava i očekivanja od novih vlasnika: “Morati i adio familije: Sada očekujemo pojačanja…

Milanski sportski dnevnik je intervjuisao i Leonarda koji je u razgovoru otkrio da bi vrlo rado ponovo radio  u Interu: “Leonardo: Mogao bih da se vratim kao trener ili rukovodilac”.

I dok navijači Intera trljaju ruke verujući da je vreme sušnih godina iza Nerezura sa dolaskom Kineza, u taboru Milana je i dalje sve neizvesno oko prodaje kluba: “Nepoznanica Milan: Od prodaje do klupe. PSŽ blokirao Emerija”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da vreme curi pošto rok za zaključenje posla ističe 15. juna, a Silvio Berluskoni (danas je zbog srčanih problema završio u bolnici, ali nije životno ugrožen) i dalje okleva jer nije sto odsto uveren u namere kupaca koji se kriju iza menadžera koji pregovaraju oko kupovine Milana. Istovremeno, Rosoneri su izgubili trku za Unaja Emerija koji je dao pristanak za prelazak u PSŽ.

Gazeta objavljuje i intervju sa Radžom Najngolanom koji je već ovog jutra uzburkao strasti u Rimu, pošto je belgijski reprezentativac stavio do znanja da želi da mu Vučica poveća platu ili da ga proda Čelsiju: “Naingolan: Čelsi je tu, sada je na Romu red”.

U vrhu strane Gazeta se bavi nacionalnom selekcijom: “Dobar posledji test Italije. Kandreva ledolomac, De Rosi golom izbacuje Motu”. Aludira se u naslovu da su igrači Lacija i Rome bili najbolji na terenu i da je De Rosi svojom igrom, zalaganjem i golom istakao kandidaturu ze mesto startera protiv Belgije na debiju Azura u Francuskoj.  U podnaslovu se ističe da je i Simone Zaza zadovoljio selektora Antonija Kontea.

Danas Ventura i zvanično postaje sledeći selektor Italije. Lipijevo imenovanje pod znakom pitanja zbog konflikta interesa”, najavljuje se današnje obznanjivanje odluke FS Italije da angažuje Đampjera Venturu i iznose se detalji, koji su promakli predsedniku saveza Tavekju, da Marčelo Lipi ne može, po pravilniku saveza, da bude funkcioner jer mu je sin fudbalski menadžer. Naime u statutu FS Italije piše da osobe čiji su najbliži članovi porodice fudbalski menadžeri ne mogu da obavljaju dužnosti u savezu.

CORRIERE DELLO SPORTLotito odrešio kesu?

Italija je živa”, najupadljiviji je naslov na prvoj strani rimskog sportskog dnevnika kojim se hrabre navijači Azura pred Evropsko prventstvo u Francuskoj, posle pobede na prijateljskoj utakmici protiv Finske 2:0. “Konte: Ova reprezentacija zaslužuje da ostane dugo na Evropskom prvenstvu”, prenosi reči selektora Korijere. Istovremeno list najavljuje da će danas biti ozvaničen i dolazak Venture na mesto Kontea posle šampionata Starog kontinenta. “Ventura danas postaje selektor, problemi sa Lipijem”, i Korijere navodi konflikt interesa Marčela Lipija koji se isprečio između njega i funkcije tehničkog direktora.

Ispod zaglavlja Korijere je ispalio prilično neverovatnu glasinu, imajući u vidu tvrdičluk predsednika Lacija Klaudija Lotita i finansijske apetite Andre Viljasa Boasa: “Lacio: Viljas Boas ušao u trku”. U podnaslovu i u tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Lotito ozbiljno razmišlja o Portugalcu, a da je bivši Murinjov pomoćnik spreman da smanji svoju godišnju platu kako bi se vratio u žižu evropskog fudbala posle ruske epizode u Zenitu.  Takođe se prenosi i vest da je Benfika podigla cenu za Žardela na 12.000.000 evra i da je transfer zbog toga doveden u pitanje, uprkos jasnoj volji defanzivca da obuče dres Nebeskoplavih.

Roma konačno: danas je Totijev dan”, aludira Korijere da bi kapiten Rome trebalo danas da se sretne sa predsednikom Džejmsom Palotom i da postigne konačan dogovor o produžetku ugoovra na još godinu dana. U podnaslovu se dodaje da rastu šanse da Mario Rui iz Empolija pređe u Romu.

TUTTOSPORTJuve ne pristaje na Romine ultimatume

Ček za Pjanića je potpisan”, otkriva Tutosport da je Juventus već odredio cifru koju ima nameru da potroši za Pjanića. Reč je o 30.000.000 evra koji bi uz bonuse mogli da postanu 32.000.000. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da se Bjankonerima ne žuri jer će Roma, koja trenutno insistira na 38.000.000 evra, koliko je fiksirano u raskidnoj klauzuli, kako se bliži 30. jun (datum do kojeg Roma mora da sredi poslovne knjige kako ne bi ponovo platila kaznu zbog nepoštovanja finansijskog fer pleja) morati da snizi svoje zahteve. U podnaslovu se kaže da je “pista Kovačić“ sve izvodljivija za Juve, ali se i preczira da dolazak Hrvata nije vezan za povratak Alvarata Morate u Real Madrid. U Torinu se takođe optimistički tumači poruka Havijera Maskerana da neće pritiskati Barselonu da ga proda, ali da u klubu znaju šta on misli. Odnosno da još uvek mogu da dođu do Argentinca.

Toro: I Silvestre za jačanje Mihajlovićevog zida”, piše list da bi Argentinac, koji se preporodio sa srpskim stručnjakom u Sampdoriji, mogao da pojača Torino jer košta samo 2.000.000 evra. U podnaslovu se kaže da Torino steže obruč i oko Emanuele Đakerinija.

Tutosport navodi na prvoj strani i da Lester Klaudija  Ranijerija želi da pazari igrače Juvea: “Ranijeri je izgubio Vardija i Mareza, želi Leminu”.

Italija, dva evrobljeska. Danas postaje i zvanično. Ventura novi selektor”, naslov je posvećen reprezentaciji Italije, odnosno pobedi nad Finskom 2:0 i današnjim objavljivanjem odluke FS Italije da potpiše ugovor sa Venturom.

Žang: Inter će sa nama ponovo dominirati”, izabrao je Tutosport obećenje novog većinskog vlasnika Intera za naslov povodom prodaje kluba kineskom Suningu.

Piše: Željko Pantelić.


tagovi

Žang JuningTorinoSerija ARomaMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaErik TohirBuongiorno ItaliaAndre Viljas-Boas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara