""
""

Buongiorno Italia: Milan ne zna gde udara, sad je Kristijan Broki kandidat da smeni Mihu! Igrači podeljeni

Vreme čitanja: 5min | uto. 15.03.16. | 12:20

Trojica kandidata za novog kormilara reprezentacije posle odlaska Antonija Kontea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Revanš meč osmine finala Lige šampiona Bajern - Juventus je u prvom planu italijanske sportske štampe. Italijani su posebno zabrinuti zbog serije povreda ključnih igrača Bjankonera koji, najverovatnije, neće moći da igraju u sredu veče (Markizio, Kjelini, Mandžukić).

Piše se i o odluci Antonija Kontea da napusti Azure posle Evropskog prvenstva i već su krenula nagađanja koga će odvesti u Čelsi iz Juventusa i ko će ga naslediti na kormilu nacionalne selekcije (Donadoni, Kapelo, Ventura).

I danas je tema Siniša Mihajlović kome opet spremaju „svilen gajtan“ u Arkoru, dok su u Interu osokoljeni poslednjim pobedama sklopili pakt za Ligu šampiona. U Romi već razmišljaju o sledećoj sezoni i kako da zadrže Manolasa i Pjanića dok će za Lacio protiv Sparte u Ligi Evrope od Srba igrati samo Biševac.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Achtung (pažnja) Juve!“, otvara na nemačkom današnje izdanje Gazeta pošto će Bjankoneri morati da igraju najvažniju utakmicu sezone bez trojice standardnih prvotimaca koji čine, uslovno rečeno, kičmu tima Maksa Alegrija.
Markizio je istegao mišić, Mandžukić je van stroja, Kjelini još nije spreman, Dibala nije sasvim fit: u Ligi šampiona će trebati mnogo veće srce nego obično“ , konstatuje Gazeta da će Torinezi morati da pruže i više od maksimuma da bi izvadili kartu za četvrt finale Lige šampiona.

List podseća da je Juve dva puta u istoriji uspeo da prođe u sledeće kolo posle remija 2:2 u Torinu (Borusija Dortmund 1995 i Jurgorden 2004), a da su Milan i Inter prolazili protiv Bajerna čak i posle poraza na San Siru.

Siniša pod stresom, Berluskoni se smorio i misli na Brokija, ali Kup Italije....“ aludira Gazeta na činjenicu da je Mihajlović, uprkos svemu, uspeo da dovede Rosonere do finala nacionalnog kupa.

Osvajanje Kupa Italije (to bi bio 30 trofej za vreme Berluskonijevog mandata na čelu Milana) učinio bi otpuštanje Mihajlovića vrlo nepopularnim potezom, ali u slučaju da u šampionatu Milan nastavi sa posrtanjem, predsednik bi mogao da ubrza realizaciju svog plana“, piše Gazeta o nameri Berluskonija da zameni Mihajlovića sa Brokijem.
Red je na Manča“, naslov je Gazete posle eksplicitne izjave predsednika Intera Erika Tohira da za njega Roberto Mančini ostaje trener Nerazura čak i ako ne uspe da se kvalifikuje ove godine za Ligu šampiona. 

U podnaslovu se dodaje da je Tohir inkasirao više novca od Pirelija nego što se nadao (60.000.000 evra za pet godina) i da sada očekuje potvrdu Mančinija da ostaje na kormilu Intera. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će Ikardi po svoj prilici preskočiti utakmicu sa Romom budući da u najboljem slučaju može da bude na klupi u subotu veče. Bez Ikardija i Palasija, Mančini, tvrdi Gazeta, će izvesti trio Ljajić-Eder-Perišić na Olimpiko.

Kamora( kriminalna organizacija iz Napulja) zaustavila je Pantanija? Tužilac: to je kredibilna teza“,  naslov je ispod zaglavlja Gazete kojim se najavljuje priča o novom poglavlju u, do danas, nerasvetljenom slučaju izbacivanja Marka Pantanija sa Đira d'Italija 1999. godine, zbog dopinga.

Prema najnovijim rekonstrukcijam tzv. pokajnika (kriminalaca koji se odluče da sarađuju sa pravosudnim organima u zamenu za blažu kaznu ili zaštitu) Pantaniju je podmetnuta epruveta kako ne bi osvojio Đir i naneno veliku štetu kamoristima koji su držali kladionice i morali bi da isplate velike svote novca velikom broju klijenata koji su se kladili na Pantanija.

CORRIERE DELLO SPORT

„Spaleti blokirao Manolasa i Pjanića“, već piše rimski dnevnik o planovima Rome za sledeću sezonu.

Prema informacijama lista Spaleti je tražio od rukovodilaca da po svaku cenu zadrže Grka i reprezentativca BiH. U podnaslovu se kaže da je Manolas, koji ima ugovor sa Romom do 2019. godine i godišnju platu od 1.000.000 evra, tražio značajno povećenje plate, a da sa Pjanićem mora da bude revidirana njegova raskidna klauzula koja je prilično niska (malo više od 31.000.000 evra).

Toneli, Lazio je na pol-poziciji“, najavljuje Korijere dolazak italijanskog defanzivca iz Empolije u redove Nebeskoplavih.

Ime Lorenca Tonelija u orbiti Lacija lansirao je menadžer fudbalera Empolija izjavivši da je predsednik Lacija Klaudio Lotito najozbiljniji kandidat da uzme njegovog klijenta. 

U tekstovima na unutrašnjim stranama posvećenim Laciju se kaže da Miro Klose ozbiljno ugrožava poziciju startera Alesandra Matrija za meč protiv Sparte u Ligi Evrope, kao i da naši igrači osim Biševca neće moći da nastupe zbog povreda.

Konte: Italija odoh ja“, naslov je u vrhu strane kojim se potvrđuje da je italijanski selektor još u petak rekao predsedniku Italijanskog fudbalskog saveza Karlu Tavekju saopštio da napušta Azure posle Evropskog prvenstva

Korijere piše da Konte ima nameru da sa sobom u London povede Pogbu i Bonučija i da vrati u Čelsi Kvadrada koji je na pozajmici u Juveu. Istovremeno, Korijere postavlja pitanje da li je ispravno ići ne EURO sa selektorom koji je već dao otkaz.

Među mogućim naslednicima Kontea na klupi Azura figuriraju Donadoni, Ventura i Kapelo.

TUTTOSPORT                                                       

Bek Juventusa Aleks Sandro kao Terminator iz čuvenog filma sa Arnoldom Švarcenegerom je na naslovnoj strani Tutosprota uz naslov:
Programirani da pobeđuju“.

U intervjuu za torinski list Brazilac je rekao da čim stigneš u Juventus shvatiš šta moraš da radiš, „kao da ti neko ugradi pobednički čip“.

U najavi za sutrašnju utakmicu Lige šampiona sa Bajernom, list piše da je to sudar dva tima koji vrede, zajedno, preko 1.000.000.000 evra i da se Juve nalazi u velikim problemima zbog serije fudbalera koji imaju problema sa povredama.  

Torinski dnevnik piše da su se igrači Milana podelili posle remija sa Kjevom u Veroni i da je narušena dobra atmosfera u svlačionici:
Milan, još jedna oluja oko Mihajlovića“.

Kao i Gazeta i Tutosport prenosi gasine da bi Mihjalović ipak mogao da dobije otkaz i pre kraja sezone.
„Inter: napravljen pakt za Ligu šampiona“,  tvrdi Tutosport da su  Erik Tohir, Masimo Morati i Marko Tronketi Provera napravili plan za povratak Nerazura u Ligu šampiona a da su Mančini i igrači dali reč jedni drugim da će učiniti sve da stignu do trećeg mesta, počevo od presudne utakmice sa Romom sledeće subote.

Toro, nauči nešto od Imobilea!“, savetuje list rukovodstvo kluba podvlačeći da je povratak italijanskog golgetera bio jedina pozitivna nota u 2016.

Čiro daje sve od sebe na svakoj utakmici i zato bi trebalo da postane primer za sve kako da se ponašaju na terenu“, dodaje se u podnaslovu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićSerija ARomaMilanKristijan BrokiJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno ItaliaAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara