""
""

Boljeg nisu mogli da nađu: Popović vodi Drim tim!

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.10.15. | 20:06

Trofejni trener San Antonio Sparsa zameniće za dve godine Majka Kžiževskog koji je Amerikancima doneo četiri košarkaška zlata u poslednjih 10 godina

Trofejni trener San Antonio Sparsa Greg Popović naslediće Majka Kžiževskog na mestu selektora košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Izabrane vesti

Kako je objavio američki savez, Popović je potpisao ugovor za period od 2017. do 2020. godine.
“Veoma sam počastvovan što sam dobio priliku da vodim nacionalni tim. Ono što su u poslednjoj deceniji uradili Kžiževski i Džeri Kolanđelo zaista je impresivno. Uradiću sve da zadržim visoke standarde koje su postavili i da zadržim odličnu atmosferu u ekipi“, rekao je Popović.

On je sa ekipom San Antonija do sada kao trener osvojio čak pet titula prvaka NBA lige, a prethodno je radio na funkciji generalnog menadžera u tom klubu.

Sadašnji trener popularnog američkog Drim tima, Majk Kžiževski, na tu funkciju je došao 2005. godine. Pod njegovim vođstvom, Amerikanci su po dva puta bili olimpijski i svetski šampioni. Drim Tim trenutno ima niz od 63 pobede u takmičarskim utakmicama koji traje od 2006. godine.

Američki košarkaši savez saopštio je i da će Kolanđelo ostati na funkciji direktora reprezentacije do 2020. godine, a Kžiževski će biti specijalni savetnik selektora.

Pratite MOZZART na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Majk KžiževskiGreg PopovićDžeri Kolangelodrim tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara