"Davis Bertans"
"Davis Bertans"

BET INFO: „Balkanci“ u Evroligi idu u plus, Džonsonov motiv ponovo upitan

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.01.15. | 16:26

Tri predloga iz Evrolige i isto toliko iz NBA večeras bi mogli da donesu zaradu

Izabrane vesti

Dario Šarić ove sezone igra fantastično i nosi Efes uprkos činjenici da ima svega 20 godina. Imao je seriju od četiri uzastopne utakmice na kojima je postigao 13 i više poena u grupnoj fazi, pa očekujemo da posle nekoliko mečeva koji praktično nisu značili ništa, kada je već sve bilo rešeno, Šarić ponovo krene sa kvalitetnim partijama.

8583 DAVIS BERTANS (Kaha Laboral) – više od 11,5 poena

Tomas Uertel i Saša Vujačić napustili su ekipu Laboral Kuće, te bi sada prve dve opcije na spoljnim pozicijama trebalo da budu Fernando San Emeterio i Davis Bertans. Letonac je u prvoj fazi ubacivao baš 11,5 poena kolika je i granica, ali će ovoga puta uzeti mnogo više šuteva što bi trebalo da bude dovoljno, jer je do sada za dva poena šutirao čak 55%. Za tri je bio nešto manje uspešan – 35%. Verujemo da će nekadašnji igrač Partizana postići makar 12 pogodaka.

8570 ANTE TOMIĆ (Barselona) – više od 11,5 poena

Hrvatski reprezentativac mogao bi večeras da zatrpa koš Albe pošto Nemci nemaju adekvatnog čuvara za Barsinog gorostasa. Za njega će vrlo verovatno biti zaduženi Leon Radošević i Jonas Volfrat, a obojica su desetak santimetara niža od Tomića. Ante je u dosadašnjem toku Evrolige ubacivao 10,4 poena, a večeras bi vrlo lako mogao dosta bolje, posebno ako se ima u vidu da Navaro neće igrati, te će se više lopti spuštati pod sam koš.

8560 DŽO DŽONSON Džonson (Bruklin) - manje od 17,5

Džo nas je iznenadio na prošloj utakmici kada je zablistao i podsetio na onog majstora koji je pre par sezona nosio Atlanta Hokse. Ipak, mislimo da je to samo bio pozitivan uticaj jakog protivnika, te da će nedostatak motivacije protiv nejakog Orlanda učiniti svoje. Džo će se izvući nekoliko puta na kapicu, uputiti par fejd-avej šuteva sa šest metara, pa ako uđu, možda se zapali, ako pak ne budu uspešni, verovatno će do kraja utakmice tražiti ćoškove i u sebi se nadati da ga Džeret Džek ne vidi.

8635 MAJKL KARTER-VILIJAMS (Filadelfija) - više od 15,5

Aktuelni ruki godine u NBA ligi, vezao je, za njega neobično, dve napadački odvratne utakmice. Klinac koji je skoro svake večeri na ivici tripl-dabla, nije bio ni blizu tog učinka protiv Golden Stejta, a večeras očekujemo da Finiks Sansi prebiju Filadelfiju, a da mladi Karter-Vilijams popuni sve statističke kolone, obraduje menadžera, obraduje sve u Filadelfiji koji planiraju da njegove brojke pretvore u vredan zalog za buduće trejdove.

8630 ROJ HIBERT (Indijana) – više od 10,5 poena

Centar Indijane ove sezone ima veću ulogu u napadu za razilu od prošle kada se njegov doprinos uglavnom odledao u defanzivi. Pejsersi se večeras sastaju sa Milvokijem koji nema dovoljno „teškog“ centra koji bi mogao da odgovori Hibertu, te bi dvocifren poenterski učinak trebalo da bude mačji kašalj za 218 centimetara visokog kolosa u timu Frenka Vogela. Mislimo da će Roj bez problema prebaciti 10 poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

NBA ligaEvroligaDžo DžonsonDavis BertansDario ŠarićBruklin NetsBaskonijaAnte TomićAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara