"ATANASIJEVIĆ JAČI OD DRIM TIMA"
"ATANASIJEVIĆ JAČI OD DRIM TIMA"

Atanasijević i Grbić srušili turski drim tim, Miljković i Nikić bolji od srpskog Lubea

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.11.14. | 10:40

Velike pobede srpskih odbojkaša na startu Lige šampiona

ATANASIJEVIĆ JAČI OD DRIM TIMAZavršeno je prvo kolo CEV Lige šampiona, a malo je falilo da skor srpskih odbojkaša bude perfektan. Srpska Peruđa je dobila favorizovani Halkbank, a Fener predvođen sjajnom partijom Nikića zabeležio pobedu nad velikim Lubeom. Utisak je pokvario samo Lugano Nemanje Jakovljevića koji je na domaćem terenu poražen od belgijskog Roselara.

Peruđa je u derbiju kola dočekala strašni Halkbank, koji sa klupe predvodi zvanično jedan od dva najbolja igrača dvadesetog veka, Lorenco Bernardi. Turci su u prelaznom roku sačuvali po mnogima najboljeg primača na svetu, Osmanija Huantorenu a dodali mu još četiri strašna igrača - Kubijaka, Sokolova, Eska i Moždoneka. Ipak sve to nije bilo dovoljno da se iz Italije vrate sa bodovima. Fantastična utakmica završila se rezultatom 3:1 za domaće, a sva četiri seta okončana su „na razliku”.

Izabrane vesti

Nije bolje mogao da počne trenersku karijeru u Ligi šampiona naš Nikola Grbić. Bata Atanasijević je odigrao za njega tek solidnu partiju (20 poena), ali je pobeda ono što se piše, i to protiv kakvog rivala. Još jedna legenda srpske odbojke u Peruđi, Goran Kvisko Vujević, ulazio je u igru tek par puta da stabilizuje prijem servisa, ali njegova uloga ove sezone će svakako biti u svojstvu produžene ruke Nikole Grbića.

Još jedan duel privukao je pažnju kako naše tako i evropske odbojkaške javnosti. Fenerbahče je dočekao moćni Lube u duelu proslavljenih veterana. Miljković, Nikić, Vajsmans, Beme sa jedne strane, Podraščanin, Stanković, Kurek, Kovar, Fei sa druge. Turci su iako autsajderi, uspeli da iznenade šampiona Italije u pet dugih i neizvesnih setova. Briljirao je Miloš Nikić sa 18 poena i 41 uspešnim prijemom servisa, dok su Miljković (19 poena), Podraščanin i Stanković (obojica po 11) bili solidni.

Najveće iznenađenje napravila je Konstanca koja je pobedila u Pjaćenci gde joj niko praktično nije davao šanse da uzme ni set. Ipak fenomenalna partija Bojana Janića 20 poena i 51 prijem(!), donela je Rumunima, zlata vrednu pobedu - 3:2.

Da podsetimo, u Evropi se od srpskih klubova takmiče Partizan, Vojvodina (CEV kup) i Crvena zvezda (Čelendž kup). Partizan i Zvezda su ostvarili pobede, dok je Vojvodina u Novom Sadu poražena od Trentina, ali je i pored toga ostavila sjajan utisak osvojivši jedan set, protiv ekipe koja je objektivno, mnogo jača, jedna od najjačih u Italiji.

LIGA ŠAMPIONA, prvo kolo:

Grupa A:

Lugano - Roselar 1:3

Pjaćenca - Konstanca 2:3

Grupa B:

Dubnica - Novosibirsk 1:3

Teruel - Jastržebski 1:3

Gruba C:

Žešov - Budvanska Rivijera 3:0

Berlin - ACH Ljubljana 3:1

Grupa D:

Zenit - Fridrihšhafen 3:0

Posojilnica - Olimpijakos 1:3

Grupa E:

Fenerbahče - Lube 3:2

Pariz - Belgorod 0:3

Grupa F:

SKRA Belhatov - Češke Budejovice 3:1

Antverpen - Tirol Insbruk 3:1

Grupa G:

Peruđa - Halkbank 3:1

Noliko Mazeik - Tur 3:2


tagovi

Aleksandar AtanasijevićEvropaFenerbahčeIvan MiljkovićMiloš NikićNikola GrbićOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara