""
""

Akvilani kao baba gatara! Kopao rupu na beloj tački pre penala Di Natalea i izbila frka! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.01.13. | 21:52

Vezista Fiorentine primenio recept Rikija Maspera i Baneta Ivanovića kako bi omeo izvođača penala, ali ga je Di Natale uhvatio da to radi, pa je i sudija morao da interveniše

 

Izabrane vesti

Ovo kolo u Seriji A je bilo jedno od najzanimljivijih u ovoj sezoni. Lacio je došao do pobede kontroverznim golom Flokarija, Konte je rekao da je krivac za gol Parme, Roma je poražena u Kataniji, ali definitivno najluđi meč je viđen u Udinama gde je gostovala Fiorentina.

Meč je otvotren smešnim autogolom Željka Brkića, moji je kasnije polomio prst, pa je usledio penal u nadoknadi prvog poluvremena. E, tek tu je viđeno nešto sasvim čudno. Igrači Fiorentine su protestvovali zvog dosuđenog penala za Udineze. I dok su se oni svađali sa sudijom, njihov vezista Alebrto Akvilani je počeo da kopačkom rovari po beloj tački sa koje se izvodi penal?! Opazio ga je Antonio Di Natale koji je vidno iznerviran počeo da ga vuče i prepire se sa njim. Na kraju su igrači oba tima ušli u klinč i malo je nedostajalo da nastane velika tuča. Sudija je smirio situaciju žutim kartonima za Akvilanija i Di Natalea.

Akvilanijev „recept“ nije urodio plodom, pošto je Di Natale pogodio iz penala i nagovestio preokret Udinezea.

Ovaj Akvilanijev gest nije novotarija u svetu fudbala. Prvi se ovim trikom poslužio prvotimac Torina, Riki Maspero u gradskom derbiju protiv Juventusa 2001. godine. Tada je izrovario mesto na beloj tački i urekao Marsela Salasa koji je u 86. minutu pri rezultatu 3:3 šutirao penal i poslao loptu preko gola.

Nešto slično je uradio naš Bane Ivanović u prošlogodišnjem okršaju Barselone i Čelsija na Kamp Nou kada je „začarao“ penal Leu Mesiju. Mesi je promašio prolaz u finale, a Ivanović dobio parni žuti karton koji ga je koštao učešća u finalu protiv Bajerna.

Ali, za razliku od Maspera i Ivanovića, Akvilani nije bio te sreće... 


tagovi

Alberto AkvilaniAntonio di NataleEvropaFjorentinaItalijaSerija AUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara