""
""

Akcija iz udžbenika, medalja za anale: Amerika je ostala praznih šaka, Kolumbija je treća - čovek odluke Karlos Baka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 08:45

Domaćin je silno želeo pobedu, u nekoliko navrata bio blizu toga da izbori produžetke, ali je na kraju ipak presudio veći broj vrhuskih igrača koje u svojim redovima ima Hose Nestor Pekerman - 0:1

Sjedinjene Američke Države nisu uspele da se okite bronzanim odličnjem na svom terenu u čovenom Kopa Amerika. Treće mesto na stogodišnjici osnivanja ovog takmičenja osvojila je Kolumbija, koja je golom Karlosa Bake utišala Finiks stadion u Arizoni - 0:1 (0:1).

Izabrane vesti

Domaćin je silno želeo pobedu, u nekoliko navrata bio blizu toga da izbori produžetke, ali je na kraju ipak presudio veći broj vrhuskih igrača koje u svojim redovima ima Hose Nestor Pekerman. Odluka je pala u nakon perfektne akcije u 31. minutu, a bio je to pravi mat u šest poteza. Sve je krenulo sa levog boka kolumbijskog tima, Hames Rodrigez i Kvadrado su odigrali dupli pas, a onda je as Real Madrida na fantastičan način uposlio Arijasa, koji je spustio lotpu na tacnu Karlosu Baki i domaćin je bio na kolenima.

Napadao je Klinsmanov tim, pokušavao iz svih pozicija, tražio penale, ali čak i onda kada je izgledalo da bi mogao do izjednačenja tu bi se isprečio neverovatni David Ospina. To se posebno misli na detalj iz 50. minuta igre, kada je čuvar mreže londonskog Arsenala nestvarnom paradom skinuo gotovo perfektan udarac Klinta Dempsija iz slobodnog udarca.

Prava drama viđena je 10 minuta kasnije kada se u samo dva napada po jednom tresao okvir gola oba tima. Amerikanci su napadali svim silama, ali su u finišu utakmice ušli u potpunu nervozu, pa je crveni karton zaradio temperamentni Majkl Orosko, a ubrzo je van terena morao i Arijs sa druge strane. Ipak, čitava gužva u finišu utakmice odgovarala je Kolumbijcima, pa je vreme praktično isteklo, a Pekermanov tim došao do Bronzane medalje.

Kolumbiji je ovo bila treća bronza na Kopa Amerika, ali i prvo odličje još od 2001. godine kada je na svom terenu osvojila istorijsko zlato.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalKopa Amerika 2016Karlos BakaHames Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara