"Jaka Blažič"
"Jaka Blažič"

Turbo Zvezda samlela Neptunas - Blažič i Marjanović pregazili Litvance kao plitak potok!

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.11.14. | 20:47

Tim sa Malog Kalemegdana došao do četvrte pobede u Grupi D Evrolige - 79:62

Jaka Blažič

Istorija se piše crveno-belim slovima! Košarkaši Crvene zvezde savladali su emocije, ostavili ih po strani, zaigrali onako kako samo oni umeju i došli do četvrte pobede u grupnoj fazi Evrolige! Pobede kojom su pokucali na vrata TOP 16 faze i izmamili osmeh na lica iskrenih ljubitelja igre pod obručima u Srbiji, u danima prepunim tuge i žalosti - 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15)!

Izabrane vesti

Ne samo da su učenici Dejana Radonjića nadoknadili minus od dva koša iz meča igranog u Klajpedi, već su Neptunas ispratili sa ogromnim kusurom! Jaka Blažič je ponovo igrao kao navijen i terao solidno ispunjenu Arenu da pada u trans zbog njegovih dobrih poteza, Boban Marjanović je još jednom dokazao da s pravom nosi titulu najkorisnijeg igrača Evrolige u ovom trenutku, a upravo je ovaj tandem "zakopao" Litvance i naterao vodu na Zvezdinu vodenicu. Bobi i Jaka su meč završili sa iskombinovanih 43 poena (24 Marjanović, 19 Blažič) i u momentima kada se činilo da će meč biti daleko neizvesniji učinili da se u Beogradu slavi još jedna pobeda. 

Probudio se konačno i Čarls Dženkins, koji je meč završio sa deset poena, ali mnogo više zadovoljava činjenica da je američki bek konačno delovao kao mašina koja je mlela prošle sezone! Luka Mitrović je bio standarno odličan i kako minuti prolaze pokazuje da izrasta u asa kakvog crveno-beli dugo nisu imali!

Igrači Zvezde odali poslednju počast Marku Ivkoviću

Košarkaši dva tima tima, zajedno sa nešto više od 12.500 navijača odali su poslednju počast tragično nastradalom Marku Ivkoviću. Baš kao što je i bilo najavljeno, organizovanog navijanja nije bilo, a u vazduhu se moglo osetiti da se klub s Malog Kalemegdana dugo neće oporaviti o preranog gubitka vernog navijača...

Da su igrači Crvene zvezde zaista igrali s pomešanim emocijama možda i najbolje opisuju dešavanja iz prvog poluvremena. Crveno-beli su od samog starta utakmice znali šta žele i tako su se ponašali. Tokom prvih 15 minuta terenom su vladali Bobi i Jaka, uz neizostavnu podršku kapitena Luke Mitrovića i Markusa Vilijamsa. Do polovine druge četvrtine Marjanović je imao deset, Blažič 11 koševa, Zvezda je imala sjajnih 15 poena viška (33:18), a onda... Za samo četiri i po minuta igrači Neptunasa uradili su ono što mnogima u Beogradu nije pošlo za rukom - napravili su seriju 19:0 i došli do velikog preokreta - 37:33! Na krilima razigranih i raspucanih šutera Zavackasa, Gailijusa i Dimše gosti su skakali po živcima indisponiranog i uspavanog domaćina. Ali, to je bilo praktično sve što su igrači Neptunasa pokazali, pošto su kasnije bili pregaženi kao plitak potok.

A sve je počelo simultankom Zvezdinog nepresušnog izvora energije - Jake Blažiča, koji je poput furije trčao, jurio, rešetao, bacao se za loptu i sa podignuta tri prsta pobrojao još veće simpatije navijača! Zbog naelektrisanog Slovenca i njegovog velikog gesta Delije su čak prekršile dogovor i Blažiča počastile sa frenetičnim ovacijama, kakve je i zaslužio. 

U tandemu sa Bobijem Marjanovićem Zvezdu je do kraja treće deonice ponovo odveo do komotnih 15 razlike (62:47), što je praktično označio početak kraja za uporne i tvrdoglave goste... A do kraja razlika je postajala sve veća i veća...

------------------------------------------------------------------------------------

CRVENA ZVEZDA - NEPTUNAS 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15)

Beograd – Dvorana: Kombank Arena. Gledalaca: 12547. Sudije: Bulto, Pastusiak i Koromilas.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 2 (7 as), Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović 12, Lazić 2, Blažić 19 (8 sk), Kalinić 8, Marjanović 24 (12 sk). Tejić, Dženkins 10, Cirbes 2.

NEPTUNAS: Mazeika, Girdžiunas 2, Nacius, Sinika 3, Dimša 9, Gailius 18, Galdiakis 3, Šakur 5, Benson 4 (7 sk), Zavackas 8 (7 sk), Vailius 8, Butkevičijus 2.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Boban MarjanovićČarls DženkinsFK Crvena zvezdaEvroligaJaka BlažićLuka MitrovićMarko Ivković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara