Stalo vreme u Podmoskovlju - Armija stiže u Beograd, Barcokas na ivici nervnog sloma (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.04.18. | 21:18

CSKA pobedio Himki sa 89:88, rešio seriju u svoju korist sa 3:1 i overio vizu za Fajnal for

Moskovski CSKA igraće na Fajnal foru u Beogradu, pošto je u četvrtom meču četvrtfinala pobedio Himki sa 89:88 i rešio seriju u svoju korist sa 3:1. Ipak, u redovima Himkija će biti besni na sudijsku trojku koju je predvodio Sašo Pukl.

Naime na pet sekundi pre kraja Himki je krenuo u poslednji napad u kojem je Čarls Dženkins lagano položio o tablu. Trenutak pre toga vreme je bilo zaustavljeno, od ljudi sa zapisničkog stola.

Izabrane vesti

Sudije su to primetile i odlučile da zaustave napad, ponište koš, vrate sat na 5,7 sekundi i Himki je krenuo u novi napad. Ali taj napad Monija nije uspeo da realizuje i CSKA je otišao dalje. Svakako će ostati gorak ukus ovakve pobede.

Najbolji kod Armejaca bili su Kori Higins sa 20, Andrej Voroncevič sa 15 i Serhio Rodrigez sa 14 poena. Aleksej Šved dao je 36 poena, Džejms Anderson dodao je 10, a Stefan Marković devet poena. Dženkins je ubacio pet za Himki, a Leo Vesterman šest za CSKA.

Na dva i po minuta pre kraja Vil Klajburn je iz odbojke dao koš za plus četiri (85:81) i činilo se tad, otvorio vrata uspeha gostima. Ali, odgovornost je preuzeo prvo iskusni Sergej Monija i pogodio trojku, a onda je to ponovio i svemoćni Šved.

Na 20 sekundi pre kraja Entoni Gil je pogodio jedan penal, a na drugoj strani sa poludistance je pogodio Kori Higins.

Sjajno prvo poluvreme odigrali su gostujući košarkaši, bukvalno su radili šta su hteli u tom periodu. Sa druge strane, Himkiju je malo toga polazilo za rukom.

Posle pet minuta Armejci su imali sedam poena viška (17:10), a do prve dvocifrene prednosti gosti su došli na početku druge četvrtine.

Kori Higins i Andrej Voroncevič pogađali su iz svih pozicija i delovalo je da Himkiju jednostavno, večeras nema spasa. U završnici prvog poluvremena zahvaljujući ovom tandemu, CSKA je došao i do 15 poena viška (54:39).

Kada je na početku treće deonice Semen Antonov postigao trojku za plus 16, verovatno ni najveći optimisti u redovima navijača Himkija nisu verovali u povratak.

Ali, onda je Aleksej Šved krenuo sa rafalnom paljbom. Tukao je iz svih oružja i malo po malo približio domaćina favorizovanim Armejcima.

Bilo je jasno da nas čeka uzbudljiva završnica.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - ČETVRTE UTAKMICE

Četvrtak
Žalgiris - Olimpijakos 101:91  /u seriji 3:1/
Baskonija - Fenerbahče 92:83  /u seriji 1:3/

Petak
Himki - CSKA 88:89  /u seriji 1:3/
21.00: (1,45) Real Madrid (15,0) Panatinaikos (3,05)   /u seriji 2:1/

Foto: MN Press


tagovi

KK CSKA MoskvaKK HimkiAleks Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara