"Androić i Obradović"
"Androić i Obradović"

Prvi saradnik Željka Obradovića: Sezona je kao bombona

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.16. | 13:53

Vlade Androić zadovoljan načinom na koji se stvari odvijaju za Fener

Androić i ObradovićTrenutno, u turskom Fenerbahčeu najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića imaju razloga za potpuno zadovoljstvo. Osvojen je već jedan trofej u nacionalnom kup takmičenju. Ekipa je vodeća u E grupi Top 16 faze Evrolige, sa devet pobeda i samo jednim porazom, a u ovom momentu drži lidersku poziciju u domaćem šampionatu, doduše Efes ima meč manje. Zadovoljstvo kako se odvija situacija po tim iz Istanbula izražava i prvi saradnik i kum  Željka Obradovića, Vlade Androić koji za Mozzart Sport kaže da je sve kako se poželeti može.
“Kad bi se u ovom momentu podvukla crta sezona je kao bombona, možda ovoliko i nismo očekivali, a jedini problem su povrede pojedinih igrača i nešto skraćeniji roster”, ističe Androić.

Da krenemo od najznačajnijeg takmičenja, Top 16 faze Evrolige, očekuje vas novi turski derbi?
“ Igramo protiv Darušafake koju smo tri puta dobijali i to lako, imali i po 20 poena viška. Sad je ovo nova utakmica i igračima treba objasniti da ponovo idemo od nule. Naši gosti imaju veliki budžet, dobar sastav, možda ne igraju kako smo svi očekivali, ali ponavljam ovo je nova utakmica”.

Izabrane vesti

U drugoj, “F” grupi Top 16 faze Evrolige situacija je znatno iskomplikovana, ali da li u stručnom štabu razgovarate koga biste voleli za narednog rivala?
“Naravno da pričamo, međutim, tamo se ništa ne zna. Recimo jedan Real ima prilično težak raspored, zatim Laboral koji je takođe kao siguran može nisko da padne, pa Barselona i Himki. Mi želimo što lakši tim, ekipu koja ima najmanji rejting u evropskim okvirima, ali šta će nam doneti finiš ove faze ostaje da se vidi. Biće tu dosta španskih duela koji će puno odlučivati”.

Ipak, jedan trofej je u vitrinama Fenerbahčea?
“Osvojili smo turski Kup, ali se on ne kotira visoko. Bitan je zbog samopuzdanja igrača i želje da se vitrine popune” .

To znači da idete na trostruko slavlje?
Polako, svaki trener ide korak, po korak, pa tako i najtrofejniji strateg Evrope Obradović. Ono što je u ovom momentu izvesno, to je jedan pehar, prva pozicija u našoj grupi Evrolige i povoljan raspored u prvenstvu. Idemo timovima koji su u sredini ili na dnu prvensvene lestvice. Takođe Efes čekamo kući. E, sad u “E” grupi igramo sa timovima koji su izgubili sve šanse za prolaz dalje, pa ćemo moći da odmaramo igrače. Konkretno, što se pitanja tiče, želje su uvek razdvojene od mogućnosti, ali ćemo se truditi da što više obradujemo naše navijače”.

Roster je skraćen i zbog povrede Pere Antića?
“Antić radi sa Batom Zimonjićem. Tačno je da ima hematom u listu i sigurno se za sedam dana neće vratiti u ekipu, a kad će to biti, znak je pitanja”, zaključio je javljanje za naš portal pomoćnik trenera Obradovića, VladeAndroić.

Utakmica E grupe Top 16 faze Fenerbahče-Darušafaka igra se u četvrtak od 19.30 časova.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vlade AndroićTurskaFenerbahče BekoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara