""
""

Perasović: Budžet? Efes ima 9.000.000 evra i nije među TOP 10 u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.17. | 22:59

"Da imamo atmosferu kakvu imaju košarkaši Zvezde, imali bismo tri ili četiri pobede više", kaže hrvatski stručnjak

Košarkaši Efesa biće jedni od retkih koji će moći da se pohvale da su Crvenu zvezdu pobedili dva puta ove sezone u Evroligi. I ne samo to. Istanbulski klub prekinuo je Zvezdinu neverovatnu seriju od sedam pobeda, iskoristio veliki umor tima Dejana Radonjića i izostanak rovitih Stefana Jovića i Ognjena Kuzmića u gotovo celom drugom poluvremenu utakmice i rutinski slavio. 

Izabrane vesti

Jasno je, Velimir Perasović bio je zadovoljan.
"Ostvarili smo važnu pobedu, u ozbiljnoj utakmici. Kada igrate ovakve utakmice, protiv ekipe kakva je Crvena zvezda važno je da umanjite učinak protivničkih igrača. Mi smo igrali agresivno u napadu, dominirali smo u skoku i postigli dosta poena na kontranapade. To su sve ključevi pobede. Takođe, potrudili smo se da igrači Zvezde nemaju mnogo ukradenih lopti, samo dve za ceo meč i da im ne dozvolimo da igraju svoju igru", analizirao je situaciju Perasović.

Usledila je, potom, novinarska konstatacija da Efes ima veliki budžet i ozbiljno jak tim, na šta je Perasović munjevito reagovao:
"Budžet? Ove godine nemamo, nemamo veliki budžet", zastao je na trenutak i onda dodao:
"Razoružao sam vas. Mi ove godine imamo 8.000.000 ili 9.000.000 evra budžet i nismo u TOP 10 u Evroligi. Pazite, novac ne igra košarku. Igra srce, želja, mnogo stvari. Ove godine nemamo veliki budžet pa ne možete da me napadnete s te strane. Treba zapamtiti i to da je NBA ove sezone ušao sa ogromnim budžetima i sve što iole valja ide tamo".

Perasović se potom osvrnuo na Zvezdinu seriju pobeda i još malo analizirao utakmicu.
"Kada igrate u ovakvom ritmu i kada ostvarite ovoliki broj pobede normalno je da dođe do opuštanja. Mi smo ovom pobedom ušli u trci za plej-of, ali Zvezdi treba skinuti kapu za sve što je uradila ove sezone. Mi igramo košarku na dosta ukradenih lopti, kontri, popravili smo se dosta. Kada imamo dobar skok - imamo dosta poena. Zvezda ima takvu situaciju da u utakmicu ulazi s prednošću koju donosi sjajan ambijent".

On je rekao i da je zadovoljan novim formatom Evrolige, da je evropska košarka dobila spektakl svake sedmice, ali da ipak nema dovoljno vremena za timove da se oporave na vreme. Upitan da li bi Zvezdina atmosfera značila Efesu, Perasović je kao iz topa odgovorio:
"Sigurno. Imali bismo tri-četiri pobede više da imamo ovakvu atmosferu. Gledajte, košarkaški Efes je klub sa najvećom tradicijom u Turskoj. Ali, nema fudbalski klub i samim time nema navijače fudbalske kao Fenerbahče, Galatasaraj ili Bešiktaš"

(FOTO: MN Press)


tagovi

Anadolu EfesFK Crvena zvezdaEvroligaVelimir Perasović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara