""
""

Od Atine do Pireja grmi - PRINTEZIIIIS! U Panatinaikosu će imati noćne more (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.11.16. | 22:15

Pirejska božanstva rešila još jedan večiti derbi u završnici za infarkt - 79:77

Atinska je tuga pregolema, a Jorgos Printezis dodao je so na otvorenu ranu! Pre ravno mesec dana heroj Pireja rasturio je najvećeg protivnika u prvom derbiju sezone i rastavio ga na sitne komade. Sada će već košarkaši Panatinaikosa imati strašne košmare zbog neverovatnog krilnog centra, koji je u završnici za infarkt ostao hladne glave, iskoristio savršenu asistenciju Vasilisa Spanulisa i još jednom zario nož u srce posrnulom velikanu iz komšiluka - 79:77 (23:23, 24:16, 14:24, 18:14).

Izabrane vesti

Ponadali su se na trenutak igrači Panatinaikosa da mogu da preokrenu stvari na parketu OAKA Arene i dođu do pobede, iako su dugo jurili zaostatak. Ali, umesto osmeha i velikog slavlja, na izbledelim licima izabranika Ćavija Paskvala ostala je samo nevera zbog onoga što se desilo u poslednjih deset sekundi utakmice!

Nik Kalates je imao priliku da Panatinaikosu sa linije slobodnih bacanja donese dva velika poena prednosti pred poslednji napad na utakmici. Međutim, bio je precizan samo jednom, a to je bio faktički zicer kakav veliki majstori Spanulis i Printezis nisu mogli da ispuste. I sve se odigralo u deliću sekunde, kada je odbrana domaćina spustila gard. Spanulis je krenuo u prodor sa desne strane, ali zato što je as kakav jeste, imao je spremljen plan. Čekao je tačan trenutak da prosledi loptu do svog vernog saborca, da bi ovaj ušao u težak kontakt sa Džejmsom Feldinom, izvukao šut i pritom obezbedio i dodatno slobodno bacanje! Oaka Arena je zanemela...

Mada, jako malo falilo je da Printezis napravi medveđu uslugu svom timu. Naime, onog trenutka kada je pogodio dodatno slobodno bacanje shvatio je da je na semaforu ostalo još samo tri sekunde do kraja utakmice, da protivnik ima tajm-aut i da će poslednji napad imati sa Olimpijakosove polovine. Sve se na kraju završilo dobro po goste, pošto Adonis Focis nije uspeo da pogodi jedan težak šut za pobedu i tako uzvrati udarac. 

Zeleni deo Atine ostao je u šoku. A kako i ne bi kada se po prvi put u ovom veku dešava da Panatinaikos završi kalendarsku godinu bez pobede nad Olimpijakosom na domaćem terenu. 

Jasno je da Zeleni imaju velikih muka sa povredama, jer posle Majka Džejmsa ni Džejmsa Gista neće biti dugo na parketu. Ali, u ovakvoj situaciji evropski gigant se dugo nije nalazio...

Kod domaćina Nik Kalates imao je 16 poena i devet asistencija, dok su Kris Singlton i Kej Si Rivers imali po 14 poena. Na drugoj strani Spanulis je skupio 22 poena (4/6 za tri, 16 do poluvremena) i osam završnih dodavanja, a Printezis je uknjižio 16 koševa.

EVROLIGA, osmo kolo:

Četvrtak:

Uniks - Makabi 73:74
/Lengford 22 - Smit 16/

Fenerbahče - Efes 88:80
/Veseli 20 - Grejndžer 19/

Crvena zvezda - Armani 83:70
/Simonović 23 - Đentile 14/

Baskonija - Bamberg 81:74
/Bobua, Vojtman 20 - Miler 16/

Petak:

CSKA - Žalgiris 95:86
/Teodosić 25 - Jankunas 30/

Galatasaraj - Darušafaka 85:81
/Plas 22 - Klejburn 20/

Panatinaikos - Olimpijakos 77:79
/Kalates 16 - Spanulis 22/

21.00 Barselona - Real Madrid

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vasilis SpanulisPanatinaikosOlimpijakosNik KalatesKris SingltonKej Si RiversJorgos PrintezisEvroligaDanijel Heket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara