""
""

Milko Bjelica zavio Panatinaikos u crno i Zvezdi znatno otežao posao!

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.11.13. | 22:20

Sada će crveno-beli morati da pobede PAO, Laboral i Lijetuvos kako bi obezbedili prolaz u TOP 16 fazu, što je najrealnija opcija...

Utakmica koja je od krucijalnog značaja za plasman Crvene zvezde u TOP 16 fazu završila se baš onako kako nisu želeli čelnici crveno-belih - porazom Panatinaikosa, koji u narednom kolu dočekuju upravo tim sa Malog Kalemegdana u Atini - 79:77. Što se samog susreta tiče, viđena je jedna izuzetna borba oba tima pod obručima, izvanrednu igru Laborala u prvom poluvremenu i fantastičan povratak Zelenih u trećoj deonici - meč kakav bi svaki ljubitelj košarke želeo da gleda svaki dan! 

Ipak, tim iz Vitorije pokazao je da i bez svog najboljeg igrača i najkorisnijeg u ovom trenutku u Evroligi, Andresa Noćionija može do velike pobede, koja ih sada stavlja u vrlo dobru poziciju pred poslednja tri kola!

Izabrane vesti

Domaćin je igrao neverovatnu, vanzemaljsku košarku u prvih 20 minuta. Uz čak deset pogođenih trojki iz 14 pokušaja i 11 ubačenih šuteva za dva poena iz 16 pokušaja košarkaši Laborala su potpuno rasturili nemoćnog protivnika. Koliko su dobro igrali igrači Laborala govori činjenica da su u prvih deset minuta ubacili čak 34 poena, a razlika je u jednom momentu otišla i na 21 poen (42:21).

Ipak, zahvaljujući Mačijulisu, Dijamantidisu i Ukiću, koji su zajedno ubacili svih sedam trojki ekipe u prvom poluvremenu, na desetominutni odmor domaćin je otišao sa “svega“ 11 poena prednosti – 55:44.  

A onda je usledila treće četvrtina u kojoj je PAO pokazao svu svoju moć! Pomenuti trio napravio je neverovatnu seriju 24:2 u sedam i po minuta treće deonice, a odbranu koju su igrali gosti bila je zaista neverovatna. Prava muška, izuzetno agresivna, u meso su išli igrači Panatinaikosa i od minusa od 21 poena došli do plus jedan (58:57). Košarkaši Laborala su u tim momentima delovali potpuno izgubljeno, bez bilo kakve ideje u napadu, pa su se napadi završavali potpuno uzaludnim pokušajima i šutevima sa distance.

Dominaciju protivnika prekinuo je Kaukenas sa dva pogođena bacanja, a trojke Kelatija i Hodža doneo je domaćinu prednost od tri poena pred početak poslednjeg kvartala. 

Luda treća deonica samo je najavila još neizvesnijih deset minuta. Laboral je serijom 8:0 stigao do rezultata 73:65. Kaukenas, Bjelica i Ortel vodili su svoj tim ka pobedi, a sada je PAO bio taj koji nije imao rešenje u napadu. Zeleni su preko Mačijulisa i Dijamantidisa stigli do minusa od dva poena (76:74), ali to je bilo to. Milko Bjelica je vezanim poenima doneo pobedu Laboralu, koja sada Zvezdi znatno otežava posao u borbi za TOP 16 fazu – 79:77.

U timu Laborala Fernando San Emeterio je ubacio 15 poena, odnosno pet ubačenih trojki iz sedam pokušaja. Milko Bjelica je ubacio 12 (5/5 za dva), dok je Tobor Plajs dodao devet poena. Na drugoj strani Dimitris Dijamantidis je postigao 19 koševa (5/8 za tri, 7as), Jonas Mačijulis je ubacio isto toliko, uz osam skokova i četiri ukradene lopte, dok je Roko-Leni Ukić postigao 14 poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaEvropaKaha LaboralKK PanatinaikosŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara