"Dangubić"
"Dangubić"

Dangubić odsutan - pomeranja u rotaciji

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.17. | 15:06

Zvezdino krilo neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima protiv Baskonije i Panatinaikosa

DangubićPored mora lepih stvari koje su se dogodile u Tel Avivu u utakmici koju je Crvena zvezda dobila s 71:67, desila se i jedna koja je donekle pokvarila raspoloženje posle pete uzastopne pobede u Evroligi. Nemanja Dangubić je povredio tetivu stopala i neće moći da igra protiv Baskonije i Panatinaikosa u Evroligi, što je potvrđeno našem sajtu.

Još nije sigurno kada će odlični Pančevac nazad na parket. Tako će, u najmanje naredna dva meča, biti drugačija situacija za crveno-bele, pa će mašina za melevenje favorita biti bez jednog od važnih zupčanika.

Izabrane vesti

Dangubić ove sezone nije toliko bio raspoložen u napadu (pet poena u proseku), koliko je bio neizostavan deo odbrambenih zadataka. Sa dugačkim rukama i velikom skočnošću on je "mister X" odbrane Dejana Radonjića (naravno, uz fenomenalnog Branka Lazića). Ima brze noge i može da čuva i niže igrače od sebe što je dolazilo do izražaja u mnogim navratima, ali može i da skoči pored viših igrača.

Komplimenti iz Baskije: Zvezda je najbolja u Evropi

Sada će njegovih skoro 20 minuta u proseku koje igra po utakmici u Evroligi morati da podele njegovi saigrači. To bi takođe moglo da znači da će Marko Simonović više da pokriva "trojku", a da se ne penje na poziciju "četiri" gde je sada i pridošlica Dion Tompson koji se po mišljenju mnogih prilično dobro uklapa u sistem.

Tompson

Takođe, dobar deo Dangubićevih minuta mogao bi da dobije i Marko Gudurić koji ne toliko često igra u isto vreme u petorci sa Dangubićem. Gudurićev prosek poena ove sezone je osam, pa bi naredna dva meča, doduše protiv izuzetno teških i jakih protivnika, mogao da proradi i trojkama i svojim tipičnim potezima iz driblinga nadomesti neigranje Dangubića. Moguće da će i Ognjen Dobrić dobiti koji minut više.

MOZZART KVOTE ZA MEČ BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 1 (1,45); X (15,00); 2 (3,05)

Nisu ni naredna dva Zvezdina protivnika bez problema sa povredama. Tornike Šengelija nije igrao na prethodna dva duela za Baskoniju i neizvestan je za nastup, a Andrea Barnjani ima hroničan problem i postepeno se vraća u igru. Za sada mu ide dobro, dao je 17 poena u poslednjem meču u ACB ligi. Sa druge strane Nikolas Laprovitola je tek došao u klub, ovo će mu biti debi u Evroligi za Baske, a za uklapanje je potrebno vreme.

Panatinaikos isto ima problema. Džejms Gist je već duže vreme povređen, dok je Kris Singlton pod znakom pitanja, ali postoji šansa da zaigra u Beogradu. Antonis Focis će biti spreman za okršaj.

Košarkaši Crvene zvezde putuju u ponedeljak u popodnevnim časovima u Vitoriju gde će u utorak odigrati meč 19. kola Evrolige sa Baskonijom.

Pred još jedan duel u elitnom evropskom takmičenju, crveno-beli su odradili trening u dvorani"Aleksandar Nikolić", pošto u Baskiju, nakon presedanja u Frankfurtu, stižu tek u večernjim časovima.

Ekipa će se posle završetka utakmice, u Beograd iz Vitorije vratiti praktično odmah, a novi meč crveno-bele očekuje već u četvrtak kada u glavni grad Srbije stiže Panatinaikos (19h).

(FOTO: MN Press)


tagovi

BaskonijaFK Crvena zvezdaDion TompsonEvroligaEvropaNemanja DangubićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara