"Ataman"
"Ataman"

Ataman: Savest mi nije bila čista, osećao sam veliki psihološki pritisak

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.01.15. | 23:25

„Razumen ogorčenje i još mnogo štošta. Znam koliko je bilo uvredljivo" , kazao je trener Galate

AtamanTrener Galatasaraja Ergin Ataman, posle pobede nad Crvenom zvezdom, još jednom je ponovio da nije znao šta se desilo ispred hale Abdi Ipekči kada je navijače crveno-belih nazvao teroristima. Ataman je, takođe, ponovo izjavio saučešće srpskom narodu zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu.
„Nama je bilo veoma važno, više od pobede, da budemo onakvi kakvo smo uvek bili na terenu – sportisti. Želeo bih da se zahvalim srpskoj policiji koja je bila besprekorna, organizatorima, Zvezdi i turskom ambasadoru. Za nas je bila veoma teška utakmica zbog atmosfere, onakve kakvu smo svakako poželeli, ali ne zbog onoga što se prethodno desilo. Meni savest nije čista, jer u tom trenutku nisam znao šta se desilo ispred hale, a tada su me ponele emocije.  Kada sam saznao, meni je bilo žao i odmah sam se izvinio, izjavio saučešće i opet se izvinjavam srpskom narodu i svim sportistima. Ni ja, ni klub, ni moji igrali nismo imali veze sa time što se desilo“, rekao je Ataman.

Trener Galatasaraja svestan je da pedagoški nije dobro postupio sa svojom izjavom koja je izazvala skandal.
„Razumem ogorčenje i još mnogo štošta. Znam koliko je bilo uvredljivo. Publika je bila beprekorna i to me je oduševilo. Osećao sam se veoma bezbedno od kada sam sleteo u Beograd. Uverio sam se koliko je korektan ovaj narod, ali verujte da sam osećao veliki psihološki pritisak zbog svega. Nije mi bilo baš ugodno“.

Izabrane vesti

Ataman je na kraju dodao da je ovo bila najbolja utakmica Galatasaraja u ovoj sezoni.
„Marjanović je veoma opasan igrač. Teško je bilo igrati odbranu na njemu, Mitrovića smo uspeli da zaustavimo, tako da mislim da smo igrali korektno. U napadu smo bili agresivni. Prvo poluvreme je bilo malo zastrašujuće za nas, ali smo koristili tajm-aut da se skoncentrišemo, a u drugom smo bili bolji, uspešniji i organizovaniji.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Marko IvkovićEvroligaErgin AtamanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara