Šest kraljeva - jedan tron! I na njemu 5.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 08:13

U Rijadu u sredu počinje turnir sa najvećim nagradnim fondom u istoriji tenisa. Učestvuju Đoković, Nadal, Alkaras, Siner, Medvedev i Rune

Teniska javnost taman je svarila vest o povlačenju Rafe Nadala, u međuvremenu su Novak Đoković i Janik Siner odigrali finale mastersa u Šangaju u kojem je mladi Italijan sprečio srpskog asa da stigne do jubilarne 100. titule u karijeri, a sledi nova poslastica za ljubitelje belog sporta. U Rijadu danas kreće turnir Šest kraljeva, revijalnog karaktera, ali sa najvećim nagradnim fondom u istoriji tenisa!

Svaki od učesnika dobiće 1.300.000 evra za pojavljivanje u Saudijskoj Arabiji, dok će pobedniku pripasti dodatnih 5.500.000 evra. S obzirom na to da je pošteđen prvog kola, Đoković bi do pomenute sume mogao da stigne sa samo dve pobede. Primera radi, najveću zaradu za osvajanje nekog grend slema teniseri imaju na US Openu, a ona je skoro duplo manja od ove (3.500.000 evra).

Izabrane vesti

Pored Đokovića u Rijadu će igrati još Rafael Nadal, Karlos Alkaras, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Direktno u polufinale pored Novaka plasirao se i Rafa, što znači da bismo u borbi za trofej (i bogatu nagradu) mogli da gledamo poslednji sudar dva velikana i velika rivala.

Turnir će početi duelom Medvedeva i Sinera (18.30), a posle njih na teren će Rune i Alkaras (oko 20 časova). Pobednik prvog meča ide na Đokovića, a drugog na Nadala. Ti okršaji zakazani su za četvrtak, takođe u terminima od 18.30 i 20 časova, dok je finale u subotu posle meča za treće mesto koji počinje u 18.30.

Učinak u Rijadu neće se bodovati za ATP rang listu, niti će trofej biti računat među zvanične u biografiji pobednika. Jasno je da ovaj turnir za cilj ima promociju Saudijske Arabije u svetu sporta. Njegov moto je "Šest kraljeva - jedan tron", a pozamašna suma koja se dobija za penjanje na taj tron motiv je takmičarima da se dobro oznoje i odigraju na visokom nivou.

Što nagoveštava odličan tenis narednih dana u Saudijskoj Arabiji.



tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalJanik SinerDanil MedvedevKarlos AlkarasHolger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara