""
""

Niki Pilić: Novak, Rodžer, Rafa i Endi će vladati još dve ili tri godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.17. | 09:55

Legendarni stručnjak veruje da će "velika četvorka" nastaviti da osvaja sve vredno u svetu tenisa

Jedan od nekadašnjih trenera Novaka Đokovića, čuveni Nikola Pilić, našao se na tribinama hale "Aleksandar Nikolić". Poznato lice i savršena linija čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag što kao igrač, što kao stručnjak, ponovo je donela sreću našem timu koji nakon prvog dana četvrtfinalnog okršaja u Dejvis kupu vodi sa 2:0 protiv Španije.

Izabrane vesti

Ali, rezultat je bio u drugom planu, pošto je glavna tema u razgovoru za MOZZART Sport bio Đoković, ali i ostali članovi "velike četvorke", Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

MOZZART KVOTE (Dejvis kup): Troicki/Zimonjić - Lopez/Munar

Interesovalo nas je kako mu se čini Novak nakon dužeg perioda loših igara, sada kada ga je gledao uživo na Dejvis kupu.
"Deluje dobro, ali ljudi su nestrpljivi, traže i previše i prebrzo od njega. Sve će doći na svoje, deluje da je na pravom putu, a on svakako zna kako se oseća. Pogledajte malo i Marija i ostale sa vrha i oni su zasićeni. On je šest godina palio i žario na svetu i to ga je istrošilo. I mentalno i fizički, imao je mali pad. Vidite Nadala, kada je ispao iz prvih 10 niko ništa poseebno nije uradio. I Federer je bio van prvih 10, pa ga niko nije zamenio. Biti u vrhu je mnogo teško i upravo njihovi padovi, najvećih igrača, sve objašnjavaju. A pritom se slabo ko našao da uskoči na njihovo mesto. Novak je još uvek drugi, igrao je lošije u poslednje vreme nego što smo očekivali od njega, ali to tako dođe u sportu."

Iako se ponekad čini da su gotovi, članovi "velike četovrke" i dalje zapravo vladaju tamo gde je najvažnije. Stalno se priča o njihovim naslednicima, koji nikako ne uspevaju da se probiju na glavnu scenu.
"Kirijos, Zverev, Sok, Tim... To su momci koji će za jedno dve godine, možda i tri, doći u poziciju da ih izazovu. U svakom slučaju, ova četvorica će i dalje nastaviti da vladaju. Novak, Rodžer, Rafael i Endi su i nadalje najveći favoriti za osvajanje grend slemova i turnira masters kategorije", zaključio je Pilić, rođeni Splićanin, jedan od osnivača ATP tura.

PIŠE: Slavko Đorđević

(FOTO: MN press)


tagovi

Dejvis kupNikola PilićNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara