Lorenco Muzeti (Reuters)
Lorenco Muzeti (Reuters)

Italijanska mina čeka Novaka u trećoj rundi

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 22:57

Lorenco Muzeti savladao Gaela Monfisa i zakazao okršaj sa Đokovićem, Lajović ispao od Tejlora Frica

Brzo, sigurno i dominantno! Tako je Lorenco Muzeti protutnjao pored veterana Gaela Monfisa u drugoj rundi Rolan Garosa, eliminisavši jednog od ljubimaca domaće publike. Iako je nakon meča priznao da mu je meč sa Gaelom bio jedan od većih izazova karijere, te da je bio pod tenzijom zbog naelektrisane, za njega neprijateljske atmosfere na tribinama, pobeda se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje. Oko 130 minuta bilo je potrebno Italijanu da preskoči drugu ovogodišnju prepreku u Bulonjskoj šumi (5:7, 1:6, 4:6) i zakaže novi, šesti po redu okršaj sa Novakom Đokovićem.

Kao trenutno 30, a ne tako davno 15. teniser sveta, kao momak koji je prošle godine srušio Đokovića u Monte Karlu, 22-godišnjak jeste potencijalna mina za najboljeg svih vremena. Jer uprkos tome što je srpski as dobio četiri od pet dosadašnjim susreta, ostao je u sećanju njihov prvi okršaj, baš na pariskoj šljaci. Muzeti je tada dobio dva taj-brejka, a onda je Novak uključio nitro ubrzanje i naredna dva dobio sa 6:1, 6:0, da bi mu Italijan predao meč u odlučujućem setu pri rezultatu 4:0.

Izabrane vesti

Da bi izbegao nepredviđene situacije i probleme, Novak će i protiv Muzetija morati da drži konstantno visok nivo tenisa kao što je to činio u drugom kolu protiv Karbaljes Baene. Svakako, biće to prvi veći ispit za vlasnika tri pehara Rolan Garosa na putu ka odbrani trofeja.

Jasno je i ko bi mogao da bude potencijalni rival Đokoviću ili Muzetiju u osmini finala. Biće to bolji iz duela Fransiska Serundola i Tomija Pola. Argentinac je pobedio Austrijanca Filipa Mišolića sa 3:0, dok je Amerikanac za sat i po vremena dozviolio svega tri gema Fabiju Fonjiniju - 0:3 (1:6, 0:6, 2:6).

Nažalost, Dušan Lajović je nakon borbe od 140 minuta poklekao pred najboljim američkim teniserom Tejlorom Fricom. Dvanaesti teniser sveta je dobio prvi set, Duci odgovorio istom merom, ali je koban bio osmi gem trećeg seta u kojem je Srbin pretrpeo brejk, vrlo brzo i gubitak seta. Nakon toga nije uspeo da se potpuno oporavi i izbori peti set - 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).



tagovi

Lorenco MuzetiNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara