""
""

Azarenka odbranila krunu u Melburnu!

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.01.13. | 12:26

Beloruskinja je pobedom nad Na Li rezultatom 4:6, 6:4, 6:3 osvojila drugu krunu na Australijen openu u karijeri

 

Izabrane vesti

Viktorija Azarenka je novi-stari šampion Melburna. U finalnom meču Beloruskinja je bila bolja od Kineskinje Na Li rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 6:3) i tako zadržala prvo mesto na VTA listi. Bio je ovo njihov deseti međusobni duel i šesta pobeda Azarenke (pet za redom).

Početak prvog seta doneo je nervozu na obe strane. Ipak Kineskinja je agresivnom igrom stigla do 5:2. Posle toga usledio je pad u igri, Azarenka je uzela brejk i došla na korak do izjednačenja. Velika borba viđena je u desetom gemu kojim je Na Li dobila i povela sa 1:0 u setovima.

Azarenka je u drugom setu krenula mnogo oštrije i furioznije i vrlo brzo stigla do prednosti od 3:0. Li je smanjilla na 3:1 i onda doživela manju povredu zgloba zbog koje je meč bio prekinut pet minuta. Posle pauze Li je podigla svoju igru i stigla na 4:4. Činilo se tada da će slomiti Azarenku, međutim Beloruskinja je maestralno završila set i dobila 6:4.

Nova povreda zgloba očigledno se odrazila na igru Kineskinje u trećem setu. Posle pauze zbog povrede Azarenka je uzela brejk i povela sa 3:1. U osmom gemu viđena je velika borba, Kineskinja je imala brejk loptu, ali je Azarenka uspešno sačuvala vođstvo. U narednom gemu oduzela je servis protivnici i zasluženo slavila sa 6:3.

Ovo je druga gren slem titula Viktorije Azarenke (obe u Melburnu) u karijeri.

(FOTO: Action images)


tagovi

regionalna ligaViktorija Azarenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara