Kerolajn Dolehajd (REUTERS/Issei Kato)
Kerolajn Dolehajd (REUTERS/Issei Kato)

Amerikanka zakazala duel u finalu sa Olgom Danilović

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 18:19

Kerolajn Dolehajd će biti protivnica Olgi Danilović za titulu u Kini

Saznala je srpska teniserka Olga Danilović sa kim će odmeriti snage u borbi za titulu na turniru iz serije 500 u kineskom Guangdžou. Slavila je Kelojan Dolehajd u neverovatnom polufinalnom meču protiv Lucije Bronzeti iz Italije. Pobedila je rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (9). Meč je trajao dva sata i 39 minuta.

Iznenadila je Dolehajd blagu favoritkinju Bronzeti i to posle dramatične završnice taj-brejka odlučujućeg seta. U trećem setu je Amerikanka imala laganih 3:0 i delovalo je da će lako rešiti meč protiv Bronzeti, ali se Italijanka vratila u meč i to dva puta. Kada je napravila brejk u petom gemu, odmah ga je ispustila u narednom i pri rezultatu 5:3, Dolehajd je servirala za pobedu. Ispustila je svoj servis, a zatim i na 5:5 još jedan, pa je Bronzeti servirala za pobedu. Ipak, nije uspela pošto je Dolehajd napravila novi brejk i najpoštenije je bilo da se sve reši u taj-brejku.

Izabrane vesti

Vodila je Bronzeti 4:1 sa dva mini-brejka i ispela je i to da ispusti. Lakše su se osvajali poeni na protivnički nego na svoj servis. Bronzeti je imala 6:3 i tri meč lopte - sve tri je ispustila, kao i četvrtu pri rezultatu 7:6. Dve meč lopte propustila je i Amerikanka, ali je treću iskoristila i došla do pobede i finala, gde će igrati sa Olgom Danilović.

Meč je na programu u nedelju od 10.00. Do sada su se sastajale dva puta i Srpkinja je oba puta slavila. Pobedila je u prvom kolu Indijan Velsa 2019. i u prvom kolu kvalifikacija za US Open 2021. godine, oba puta u tri seta.


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara