Željko Bulatović (©MN Press)
Željko Bulatović (©MN Press)

Željko Bulatović napušta Radnički i odlazi kod Zorana Terzića

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 14:17

Iskusni stručnjak će biti pomoćni trener u turskom Fenerbahčeu i ženskoj reprezentaciji Rusije

Epizoda Željka Bulatovića u Kragujevcu se završila posle šest meseci. Iskusni stručnjak je napustio Radnički i ponovo dogovorio saradnju sa Zoranom Terzićem. On će se pridružiti bivšem selektoru Srbije na dve klupe - biće mu pomoćnik u turskom Fenerbahčeu i ženskoj reprezentaciji Rusije.

Izabrane vesti

"U Fenerbahčeu sam već radio, a nakon toga sam bio prvi trener u Moskvi. Potvrda mog rada je i ponovni poziv koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. Moj rad u inostranstvu je vezan za Zorana Terzića i očekujem vrhunsku saradnju kao i do sada. Fenerbahče je vrhunski organizovan klub što potvrđuje i ovogodišnje polufinale Lige šampiona i finale turskog prvenstva, koje je po kvalitetu tik iza italijanskog", rekao je za zvaničan sajt Radničkog Željko Bulatović.

Vođenje talentovane generacije Zbornaje biće za ceo stručni štab zanimljiv izazov.

"Rad u reprezentaciji Rusije je velika čast i obaveza, zna se kvalitet nekad sovjetske, a sada i ruske odbojke. U Rusiji sam proveo šest godina i odlično poznajem stanje u njihovoj odbojci, jedino mi je žao što zbog specifičnosti trenutne geopolitičke situacije neće učestvovati ove godine na zvaničnim takmičenjima. Siguran sam da u ovom trenutku Rusija ima najperspektivniji sastav u Evropi. Krenućemo sa radom i gledaćemo kako će se stvari razvijati u budućnosti".

Radnički je Bulatoviću poželeo mnogo sreće u nastavku trenerske karijere. Kragujevčani su zahvalni za sve što je uradio tokom prethodnih šest meseci. Preuzeo je tim u specifičnom trenutku, kada baš nisu cvetale ruže...

"U samim pregovorima sa čelnicima kluba, da budem iskren gledao sam i tu poziciju na tabeli, pogotovo zbog činjenice da smo u narednom periodu trebali da gostujemo svim timovima koji su bili bolje plasirani od nas, ali je u neku ruku to bio i izazov. Uspeli smo taj drugi deo da odigramo na visokom nivou i gledajući samo taj segment prvenstva, osvojili smo najveći broj bodova od svih ekipa. Mnogo je izgubljeno u prethodnom periodu, ekipa je imala veliki broj problema uzrokovanih koronom, povredama i bolestima, tako da i nije mogla da zauzme bolji plasman. Bukvalno nas je jedna pobeda delila od drugog ili trećeg mesta. Nije bila mnogo bolja situacija ni kad sam ja preuzeo tim, nismo uspevali ni nekoliko treninga da budemo u kompletnom sastavu. Zbog svega toga, moguće je i da smo se malo ispraznili jureći plej-of i ipak smatram da je Vojvodina zasluženo uzela titulu prvaka".

Imao je Bulatović dovoljno vremena da sagleda stanje u srpskoj odbojci.

"Liga kao liga je dosta ujednačenija, pitanje je da li je i kvalitetnija, jer ujednačenost ne mora apriori da znači i kvalitet. Primetan je manji broj mladih igrača koji dobijaju pravu šansu. U vreme kad sam ja radio bio je daleko veći broj mladih igrača koji su bili nosioci igre u svojim klubovima, sada su to uglavnom stariji i iskusniji, uglavnom povratnici iz inostranstva. Primetni su gotovo u svakoj ekipi, kao što su primera radi Bojović u Mladom Radniku, Todorović i Petković u Ribnici i mnogi drugi. U neko moje vreme ja sam titulu sa Crvenom zvezdom osvojio gde mi je najstariji igrač imao 22 godine. Imam utisak da je za ovih 10 godina napravljena rupa u razvoju mladih odbojkaša i sada je potrebno vreme da se to vrati na stari nivo. Ono što me raduje je da su klubovi daleko organizovaniji, finansijski stabilniji i ta činjenica će sigurno dati rezultata u narednom periodu".

U prvenstvu se pojavljuje i sve veći broj stranaca.

"Mišljenja sam da ako strani igrači donose određeni kvalitet da to samo može da koristi, jer uz njih možete igrati sa nekoliko mlađih da uče i razvijaju se i tako donesu viši kvalitet. Kvalitet stranih igrača ove godine je bio na visokom nivou i to može biti samo plus, ali i dalje smatram da treba imati više hrabrosti da se mladi gurnu u vatru", podvukao je iskusni strateg u razgovoru za klupski sajt Radničkog.


tagovi

OK RadničkiŽeljko BulatovićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara