Odbojkašice Uba (©CEV)
Odbojkašice Uba (©CEV)

Ub nastavlja evropski put posle pobede na Kipru

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.11.22. | 21:29

Izabranice Marijane Boričić i u revanšu bolje od Apolona - 3:2

Morale su da provedu malo više vremena na terenu, u odnosu na prethodnu nedelju, ali nije im to zasmetalo jer je ishod ponovo bio pozitivan. Odbojkašice Uba su pre sedam dana dobile Apolon maksimalnim rezultatom, a večeras su istog rivala dobile na Kipru posle pet odigranih setova - 3:2 (17:25, 25:22, 25:19, 22:25, 17:15).

Posle dva trijumfa vicešampionke Srbije su obezbedile plasman u narednu rundu Čelendž kupa, tačnije ušle su u 1/16 finala. Za razliku od njih drugi predstavnik Srbije obrenovački TENT nije uspeo da uradi isto. Poražen je od Rapida iz Bukurešta oba puta maksimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

Ubljanke je na Kipru do pobede predvodila Bojana Čelić sa 21 poenom. Po 13 su zabeležile Aleksandra Gligorić i Anet Barabara Benitez, a po devet kapiten Slađana Erić i Aleksandra Cvetićanin.

Zbog pobede 3:0 u prvom okršaju, srpske odbojkašice su znale da su im dva osvojena seta potrebna da prođu dalje. Kada su povele 2:1, sve je bilo jasno... Promešala je tada postavu Marijana Boričić, ali i sa igračicama sa klupe pobeda nije izostala.

U narednoj rundi Ub će igrati protiv švajcarskog Kanti Šafhauzena. Utakmice su na programu 14. i 21. decembra. Prvi meč je na Ubu, a revanš je u Švajcarskoj.


tagovi

ŽOK UbČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara