(© CEV)
(© CEV)

Tigrice postale redovna mušterija: Boškovićeva nemoćna pred šampionskim naletom Fenera

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 19:58

Žute anđele do pobede predvodila Melisa Vargas

Superkup Turske dobio je i novu epizodu sa istim završetkom. Odbojkašice Fenerbahčea ponovo su ubedljivo savladale Ezačibaši u petom kolu Sultanar lige - 3:0 (25:19, 25:20, 26:24), čime su potvrdile da je glavni protivkandidat za titulu postao i redovna mušterija u međusobni okršajima!

Kako se nižu utakmice istanbulskih giganata, tako i Žuti anđeli polako uspostavljaju apsolutnu dominaciju. Sada su u seriji od tri vezana trijumfa, uz samo jedan izgubljeni set. Prema i očekivanju, derbi je još jednom obeležio obračun Tijane Bošković i Melise Vargas. Naturalizovana Kubanka je kao i u borbi za premijerni trofej bila zadovoljnija. U prvom planu zbog pobede, potom i efikasnije partije. Reprezentativka Turske je ovog puta nanizala 24 poena (31/20, 4 asa), dok je predvodnica nacionalnog tima Srbije zabeležila 15 poena (29/14,1 blok).

Izabrane vesti

Ništa se nije promenilo u odnosu na protekle duele. Osim što je Boškovićeva uglavnom morala sama da pronalazi put do slavlja, izabranice Ferhata Akbaša imale su ogromnih problema na prijemu. Kada se tome doda i da je tehničarka Bojana Drča razigrala motivisanu Brazilku Anu Kristinu (14 poena), mogla je da se nasluti repriza od pre deset dana. Štaviše, pulenke Marko Fenolja bolje su servirale (9:0 u asovima), ali i napadale (46:44). Samim time teško je bilo i zamisliti drugačiji ishod.

Koliko je Ezačibaši bio nemoćan pokazuje i da je jedinu šansu propustio u trećoj deonici. Potencijalno se nagoveštavala drama posle vođstva od 18:15, nešto kasnije i 22:21. Prednost nije sačuvana pod žestokim pritiskom Melise Vargas. Upravo je ona i realizovala drugu meč loptu - 26:24... Poslednja nada bio je čelendž sa željom da je napravila prestup. Prvobitno je doneta odluka da jeste. Međutim, arbitri su na kraju ostali pri tome da je sve bilo regularno...

Sultanar liga za odbojkašice - 5. kolo

Subota

Bešiktaš - Ajdin 1:3

Galatasaraj - Beledijespor 3:0

Sigorta - THJ 0:3

Vakifbank - Sarijer 3:0

Aras - Zeren 2:3

Kuzejburu - Nilufer 3:0

Ezačibaši - Fenerbahče 0:3



tagovi

Tijana BoškovićMelisa VargasBojana DrčaŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara