""
""

Takvu dramu Banjica ne pamti: Partizan skinuo krunu Zvezdi i zakazao obračun za šampionsku titulu (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.15. | 21:34

Crveno-beli vodili 4:1 i 5:2, Vujasinovićev tim minut i po pre kraja stigao do 7:5, braća Rašović brzopotezno doneli izjednačenje, a u petercima mirniju ruku imao je domaćin - 11:10

Tri četvrtine crno, a onda jedna belo i eto crno-belih u borbi za titulu prvaka Srbije! Vaterpolisti Partizana napravili su fenomenalan podvig, nadoknadili tri gola zaostatka, u završnih osam minuta bacili u nokdaun Crvenu zvezdu i preokretom kakav se retko viđa zakazali obračun sa Radničkim iz Kragujevca u finalu plej-ofa prvenstva Srbije. Ekipa Vladimira Vujasinovića je u majstorici na Banjici slavila tek posle peteraca 11:10 (7:7 u osnovnom delu) i skorom 2:1 u pobedama izbacila aktuelnog prvaka sa pretposlednjeg stepenika.

U junaka meča izrasli su Dušan Mandić i golman Strajo Rističević. Prvi, zato što je u poslednoj deonici postigao sve golove za svoj tim i vrati domaćina iz već izgubljenog meča, a drugi jer što je u trećoj seriji penala ukrotio udarac Viktora Rašovića i tom intervencijom usmerio svoj tim ka trijumfu.

Izabrane vesti

Samo, kakva je to drama bila. Gubio je domaći sastav 1:4 i 2:5 posle prvog poluvremena, zaostatjao i na kraju treće četvrtine 3:5, a onda na izvanredan način izronio iz bazena i na minut i po pre kraja stekao prednost 7:5. Odgovorila je isto tako fenomenalno Crvena zvezda, tačnije braća Rašović, pošto je prvo Viktor smanjio na jedan razlike, a Strahinja na njegovu asisetnciju pet minuta pre isteka vremena zatresao mrežu za sedam sedam.

Otišlo se u peterce. A tamo...

0:1 Strahinja Rašović
1:1 Dušan Mandić
1:2 Aleksandar Jegovan
2:2 Mateja Asanović
2:2 Viktor Rašović šutira, Strajo Rističević brani
3:2 Đorđe Tanasković
3:3 Đorđe Bjelić
4:3 Nikola Jakšić
4:3 Sava Ranđelović - promašaj

Pre toga...

Izabranici Dejana Savića bolje su „otvorili“ utakmicu, izuzetno agresivnom odbranom odaljili domaće vaterpoliste od gola i uspeli da mirnom realizacijom igrača više lagano grade prednost. Sve do pomenutih 5:1. Činilo se nedostižnih. Pogotovu što bez rano isključenog Gavrila Subotića, koji je u uvodnoj fazi meča udario protivnika i zaradio direktan crveni karton, ekipa sa Banjice nije mogla da pronađe ritam i 21 minut je gledala eliminaciji u oči.

Onda, u završnih osam minuta drama kakva se u vaterpolu retko viđa. Zvezda je pred kraj treće deonice imala dva gola viška (5:3), a Partizan razgoropađenog Dušana Mandića, čiji su pogoci brzopotezno vratili crno-bele u igru, sve do već opisane penal drame u kojoj su Vujasinovićevi momci imali jače nerve.

Zato će igrati u finalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije, koja počinje u subotu u Kragujevcu. Radnički će imati prednost domaćeg terena u prvoj, trećoj i eventualno petoj utakmici. Termini su 9, 12.i 16. maj, a po potrebi 20. i 23. maj.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vladimir VujasinovićVK PartizanVK Crvena zvezdaVaterploDimitrije RističevićDušan MandićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara