Anet Barbara Alfonso Benitez (©CEV)
Anet Barbara Alfonso Benitez (©CEV)

Srpski derbi na evrosceni: Brejk Uba u Staroj Pazovi, prvi poraz Jedinstva u sezoni

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.01.23. | 21:32

Izabranice Marijane Boričić slavile posle pet odigranih setova na gostujućem terenu

Posle 18 vezanih pobeda od starta sezone, Jedinstvo je večeras prvi put pokleklo. I to u velikom srpskom derbiju na evrosceni. Ub je napravio brejk u prvom meču osmine finala CEV Čelendž kupa, pa se kući vraća sa lepom zalihom - 3:2 (21:25, 25:18, 12:25, 26:24, 15:9).

Kada su izabranice Jova Cakovića dobile treći set rezultatom 25:12 i povele 2:1, delovalo je da će ostvariti još jedan trijumf u nizu. Ali, Ub je izašao kao pobednik dramatične završnice u četvrtom periodu i tako zakoračio pun samopouzdanja u odlučujući peti čin.

Izabrane vesti

U taj-brejku su mnogo sigurnije bile devojke koje vodi Marijana Boričić. U napadu su bile raspoloženije i uspešnije, a postavile su i dva važna bloka. Pazovčanke nisu imale pravi odgovor, pale su u najgorem mogućem trenutku po njih...

Najefikasnije u pobedničkom sastavu sa po 21 poenom bile su Anet Barbara Alfonso Benitez i Bojana Čelić. Kapiten Slađana Erić je trijumfu doprinela sa 13 poena, a Anđelka Novosel sa devet. Mlada igračica nije počela utakmicu, ali je ušla u prvom setu i odigrala do samog kraja.

U ekipi Jedinstva najviše poena je skupila korektor Tamara Miljević - 20. Branka Tica je pratila sa 17, a Isidora Kockarević je stala na 12.

Revanš meč je na programu za sedam dana na Ubu.


tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara