Mlađe seniorke Srbije (©CEV)
Mlađe seniorke Srbije (©CEV)

Srpkinje u kvalifikacijama još nisu ispustile ni set

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.07.23. | 23:15

Mlađe seniorke ostvarile dve pobede, sutra zatvaraju turnir protiv Španije od 15.00 časova

Ne posustaju mlađe seniorke na kvalifikacionom turniru u Luksemburgu.

U prvom kolu su dobile domaćina maksimalnim rezultatom, a danas su ubedljivo slavile protiv Slovačke - 25:21, 25:19, 25:15.

Izabrane vesti

Našu selekciju je do pobede predvodila Una Vajagić sa 14 poena (napad 15-11, 73 odsto, dva bloka, jedan as). Anja Zubić je zabeležila 12 poena, a Nataša Čikuc i Andrea Tišma po deset. Ksenija Tomić zaustavila se na devet, a Aleksandra Đorđević na četiri.

Posle drugog trijumfa izabranice Dušana Kovačevića su veoma blizu ulaznice za Evropsko prvenstvo naredne godine. Poznato je da će učešće izboriti sve prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane.

U poslednjem kolu Srpkinje će u nedelju od 15.00 časova igrati sa Španijom.

Trenutno je Srbija prva u grupi sa skorom 2-0, Španije je druga (1-1, četiri boda), Slovačka treća (1-1, dva boda), a Luksemburg na dnu sa dva poraza i bez bodova.

EP 2024. za mlađe seniorke (do 22 godine) odigraće se između 29. juna i 14. jula 2024. u Italiji. Tačan datum, kao i mesto odigravanja će naknadno biti saopšteni. Na prvom EP u ovoj konkurenciji održanom prošlog leta naše devojke su osvojile srebrnu medalju.



tagovi

odbojkaški savez srbijeUna Vajagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara