Juniori Srbije sa trenerima (©CEV)
Juniori Srbije sa trenerima (©CEV)

Selektor juniora Srbije: Razočaran sam jer nije bilo žara i energije, samo smo stajali u terenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 09:50

Mladi odbojkaši posle dva kola na Evropskom prvenstvu imaju polovičan učinak 1-1, danas je protivnik Slovenija od 15 časova

Juniori Srbije su na najbolji mogući način otvorili Evropsko prvenstvo - maksimalnom pobedom protiv Francuske. Međutim, već u drugom kolu nisu uspeli da ponove sličnu partiju, već su bledim izdanjem samo pomogli Poljacima da ih ubedljivo poraze. Blok, napad, servis, prijem - sve je išlo mnogo bolje rivalima, koji su slavili 3:0 (25:21, 25:17, 25:17).

Izabrane vesti

"Veoma neprijatan poraz od odlične ekipe Poljske", rekao je selektor juniora Nedžad Osmankač. "Sigurno da smo očekivali da će biti teže nego na prvom meču. Mene je malo kao trenera razočaralo što nisam video žar i tu energiju koju smo imali protiv Francuske. Bili smo previše statični, nismo igrali odbranu, nismo imali blok, samo smo stajali u terenu, a protivnik je uzimao poene. Nismo bili spremni na fanatičnu borbenost koja nam je potrebna".

Već danas će Orlići imati priliku da vrate samopouzdanje. Rival u trećem kolu je selekcija Slovenija od 15 časova...

"Ovo je veoma težak turnir, teško prvenstvo, ima mnogo dobrih ekipa. Moramo da se resetujemo i pokažemo protiv Slovenija mnogo bolje izdanje", naglasio je Osmankač.

Utorak je za Srbiju slobodan dan, a posle toga preostaju još dueli sa domaćinom Italijom i Slovačkom.

Podsetimo, ovim prvenstvom se spušta zavesa na 2022. godinu kad su mlađe reprezentativne kategorije u pitanju, jer su sva ostala takmičenja završena ranije.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE

Subota

Srbija - Francuska 3:0

Nedelja

Srbija - Poljska 0:3

Ponedeljak

15.00: Srbija - Slovenija

Sreda

20.00: Srbija - Italija

Četvrtak

17.30: Srbija - Slovačka


tagovi

muška juniorska odbojkaška reprezentacijaNedžad Osmankač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara