Andrej Barać (©VK Šabac)
Andrej Barać (©VK Šabac)

Šabac krenuo stopama Novog Beograda i Radničkog na Jadranu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 21:59

Aleksandar Kovačević zasijao protiv Primorja na Kantridi

Drame nije bilo u srpski obračunima, praktično nikakve neizvesnosti. Novi Beograd je lako izašao na kraj sa Crvenom zvezdom – 14:6, ništa teži zadatak u regionalnoj ligi nije imao ni Radnički protivg Valisa u Valjevu – 18:12. A, stopama učesnika Lige šampiona pošao je i Šabac na Jadranu.

Mogu u Šapcu da budu zadovoljni kako su otvorili sezonu. I na međunarodnom, ali i na regionalnom frontu. Priredili su iznenađenje protiv Jadrana iz Herceg Novog, uzeli su meru ekipi Vladimira Gojkovića kod kuće i upisali se ’na semaforu’, a slavljem u Rijeci su napravili ’brejk’ i sada lakše dišu – 13:10.

Izabrane vesti

Nalazi se šabački klub u nešto komfornijoj situaciji, otisnuo se od dno i zaplivao ka sredini tabele. Ostavio je iza sebe Primorje, bio je poprilično siguran protiv tima koji ne figurira za najviši plasman. Uostalom, kao ni Šabac. Dobio je utakmicu u kojoj je realno da traži bodove, u kojoj mora da ih osvaja, kako ne bi strepeo za opstanak.

Samo početkom treće četvrtine Primorje je uspelo da zapreti, da učini meč interesantnim. Ali, interval dobre igre Riječana bio je prilično kratak, tek nekoliko minuta. Šabac je ušao u seriju, nanizao pet golova i pre poslednje deonice rešio pitanje pobednika. Šestorica igrača upisali su se među strelce, a odskočio je Aleksandar Kovačević.

Momak koji je ovoga leta stigao u Šabac iz valjevskog Valisa zasijao je na Kantridi. Matirao je odbranu Primorja iz pozicionog napada, realizovao kontranapad, a stavio je tačku na utakmicu iz peterca. Još jedan mladi rešrezentativac juče je odigrao dobar meč u regionalnom takmičenju, Marko Dimitrijević je u pobedi Novog Beograda protiv Crvene zvezde takođe postigao tri gola, a od srpskih vaterpolista u petom kolu najefikasniji sa pet golova bio je Nemanja Stanojević iz Radničkog.

JADRANSKA LIGA – 5. KOLO:

Petak

Crvena zvezda – Novi Beograd 6:14

Valis Valjevo – Radnički 12:18

Solaris – Mladost Zagreb 8:16

Subota

Primorac – Jug Dubrovnik 12:12, petercima 4:3

Jadran Herceg Novi – Jadran Split 12:13

Primorje – Šabac 10:13



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK RadničkiVK ValisVK ŠabacVK PrimorjeVK PrimoracVK JugVK Mladost ZagrebVK SolarisVK Jadran Herceg NoviVK Jadran Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara