Jovana Risović (©Starsport)
Jovana Risović (©Starsport)

Rukometašice Srbije čeka težak posao: Nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.04.22. | 11:59

Rivali na Evropskom prvenstvu su Danska, Švedska i Slovenija

Posao u kvalifikacijama su završile baš onako kako su želele sa dve pobede protiv Turske i Islanda. Samim tim je pozitivno raspoloženje vladalo uoči žreba. Međutim, nisu baš kuglice bile na strani naših rukometašica. Izabranice Uroša Bregara su smeštene u grupu zajedno sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

Odmah na prvi pogled moglo je da se zaključi ih čeka veoma težak posao na Evropskom prvenstvu, koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Izabrane vesti

"Smatram da je grupa je vrlo izjednačena. Svi rivali su nam dobro poznati jer se često sastajemo sa njima. Grupa je takva da jedan gol ili jedna lopta može da odluči ko prolazi u narednu fazu, a ko ispada", rekla je kapiten Jovana Stoiljković. "Danska je među favoritima na svakom prvenstvu, pa će tako biti i na ovom takmičenju. Poslednja dva prvenstva su igrale polufinale, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe i ne sumnjam da će i na ovom pokušati da ostvare isti cilj, ako ne i da odu korak dalje. Od svih reprezentacija u grupi Švedsku verovatno najbolje poznajemo s obzirom na to da smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi za ovo prvenstvo. Iako bez par iskusnih igračica, Švedska i dalje pruža odlične partije. Međutim, mi smo pokazale da možemo da igramo sa njima ravnopravno i da ih pobedimo. Slovenija je jedan od domaćina prvenstva što sa sobom nosi veliki pritisak i očekivanja, ali i veliku želju kod igračica. Mislim da će meč na ovom Evropskom prvenstvu zbog toga biti znatno drugačiji u odnosu na naš duel sa Svetskog prvenstva u Španiji prošle godine. Kao zaključak, rekla bih da na kraju sve najviše zavisi od nas".

Čuvar mreže nacionalnog tima Jovana Risović smatra da Srbija može da se nadigrava sa sva tri rivala.

"Slovenija je protivnik koga odlično poznajemo, igrali smo sa njima na poslednjem Svetskom prvenstvu i bilo je uspešno. Igram za Krim gde je većina reprezentativki Slovenije, tako da ih poznajem veoma dobro. Domaćini su i time će biti malo veći pritisak na nama. Selekcija Švedske je ekipa u samom vrhu evropskog rukometa. Nedavno smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ostvarili pobedu, a zatim pretrpeli poraz od njih. Poznajemo njihove prednosti i mane i možemo se nositi sa njima. Danska je takođe među pet najboljih ekipa Evrope. Imaju sjajne igračice i sjajne golmane, ali u nekim prošlim našim duelima smo imali pozitivan skor sa njima. Biće veoma teško i izazovno ali nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno".

Selektor Bregar je srećan što će njegov tim igrati baš u Celju i očekuje da će ostaviti pozitivan utisak...

"Grupa u kojoj ćemo igrati na Evropskom prvenstvu nije ni najlakša ni najteža. Bili smo u četvrtom šeširu, što mislim da nismo zaslužili, pa je ishod žreba ovakav. Rivali na takmičenju su nam selekcije Danske, Švedske i Slovenije. Reprezentaciju Slovenije dobro poznajemo, domaćin je takmičenja i sa Slovenijom smo odmerili snage na Svetskom prvenstvu u Španiji održanom u decembru mesecu prošle godine. Švedska je još jedan poznat protivnik sa kojim smo igrali upravo u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Poslednjih pet godina Švedska uz Dansku, Norvešku i Francusku spada u najozbiljnije i najbolje reprezentacije sveta. Pred nama je težak zadatak, ali ovo je sport. Igramo u Sloveniji, u Celju i baš sa optimizmom i pozitivnom energijom očekujem ovo Evropsko prvenstvo", zaključio je Bregar.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeJovana RisovićJovana StoiljkovićUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara