"Radnički"
"Radnički"

Radnički uzeo trofej Kupa Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.04.13. | 21:17

Kragujevčani i u revanšu pobedili Florenciju i doneli prvu radost Srbiji...

RadničkiU revanš meču finala Kupa Evrope za vaterpoliste, Radnički je očekivano savladao ekipu Florencije rezultatom 7:6 (2:1, 2:2, 1:1, 2:2). Cilj postavljen na početku sezone je ostvaren, evropski trofej je u Kragujevcu, a sa domaćim vaterpolistima sem Kragujevčana koji su u velikom broju podržali svoju ekipu, može da slavi i cela Srbija, obzirom da je ovo prvi klupski evropski trofej u tekućoj godini.

Iako su na putu do finala svaku prepreku savladali bez poteškoća, pa i Florenciju u Italiji, baš kao što je trener Dejan Udovičić upozoravao pred ovaj meč, pokazalo se da protivnika ne treba potcenjivati. U drugom poluvremenu gosti su "mučili" domaćine, ali osvajanje trofeja, na sreću, nije bilo dovedeno u pitanje.

Radnički – Florencija 7:6 (2:1, 2:2, 1:1, 2:2)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“. Gledalaca: 1.200. Sudije: Arkadi Vovodin (Rusija) i Nikolaos Vasiliu (Grčka). Igrač više: Radnički 7(4), Florencija 6(4). Peterci: Florencija 2(1).

Izabrane vesti

RADNIČKI: Radić, Burić, Popović, Marković, Gak 1, Bašić, Ćirić, Čupić, Zloković 2, F. Filipović 2, Udovičić 1, Đ. Filipović 1, Stivens. Trener: Udovičić.

FLORENCIJA: Muđeli, F. Di Fulvio 2, Borela, Pagani, Molina 1, Kopoli, Brankatelo, Espanjol 1, Lapena, Gobi, Bini 2, A. Di Fulvio, Mineti. Trener: Sotani.

Piše Jovana Mladenović

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan UdovicicEvropaSrbijaVanja UdovicicVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara