Odbojkaši Vojvodine (MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (MN Press)

Otvorena vrata Spensa, Voša igra Ligu šampiona: Navijači, dođite! Stiže ruski Zenit

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.12.21. | 08:15

Utakmica drugog kola elitnog takmičenja igra se danas od 18 časova u Novom Sadu

Konačno su i Novosađani dočekali da ponovo gledaju uživo Ligu šampiona. Poslednji put uživali su u čarima vrhunske odbojke 11. februara 2020. godine kada je u petom kolu gostovala poljska Zaksa. Naredne sezone Vojvodina je poražena u kvalifikacijama za LŠ od italijanskog Trentina, ali je svakako ta takmičarska godina protekla bez podrške navijača zbog pandemije virusa korona.

Višegodišnji šampioni Srbije sada su direktno ušli u elitno društvo. Takmičenje su započeli pre dve nedelje - prvo kolo su igrali protiv Berlina u gostima (izgubili 3:0), a u drugom dočekuju Zenit, koji je na startu srušio Benfiku (3:0). Vrata velike dvorane Spensa će biti otvorena večeras za sve ljubitelje odbojke (besplatan ulaz), a igrači Vojvodine i ruskog tima istrčaće na teren u 18 časova.

Izabrane vesti

"Sve vreme smo jedva čekali da Liga šampiona dođe u Novi Sad i drago nam je što ćemo ugostiti vrhunske evropske ekipe", rekao je dizač Vojvodine Andrija Vilimanović. "Zenit je jedna od najboljih ekipa. Jedva čekamo da počne meč i mnogo bi nam značilo da hala bude puna. Zato pozivamo navijače da dođu u što većem broju. Mislim da takvu odbojku kakvu će sada gledati, nemaju baš često šansu da vide. Ne znam kada će opet doći tako dobra evropska ekipa - zato kada, ako ne sada da budu pune tribine".

Novosađani znaju koliko će im značiti obračun sa ovakvim rivalom, kakav god na kraju bio ishod. Ući će izabranici Slobodana Boškana u meč rasterećeni, jer nemaju šta da izgube.

"Liga šampiona je velika prilika za svakog igrača i svaki tim", istakao je korektor Radoslav Parapunov. "Veoma smo uzbuđeni što ćemo igrati protiv Zenita, jednog od najboljih klubova u Evropi. To je velika šansa za nas da pokažemo visok nivo, da damo najbolje od sebe. Bili bismo veoma zahvalni kada bi publika ispunila tribine i podržala nas".

Trener srpskog šampiona Slobodan Boškan je detaljnije proanalizirao današnjeg protivnika.

"Zenit ima ekipu koja je selektirana tako da se bori za trofeje u Rusiji. Ima nekoliko odličnih igrača, tu su ruski reprezentativci - Poletajev, Kljuka, Jakovljev, te odlični francuski libero Jena Grebenjikov, slovenački reprezentativac Tine Urnaut", naveo je Boškan. "Važno je i to što tim vodi selektor Rusije Tomas Samuelvo. Sigurno da dolaze sa ambicijom da pobede, ali verujem da će i našoj ekipi, stručnom štabu i meni biti pravi izazov da protiv takvog protivnika odigramo našu najbolju utakmicu".

Zenit iz Sankt Peterburga trenutno u prvenstvu Rusije zauzima petu poziciju sa skorom od šest pobeda i tri poraza. U Ligi šampiona baš kao i ekipa Berlina imaju jednu pobedu 3:0, a Vojvodina i Benfika imaju po jedan maksimalni poraz.

"Neće biti lako, njihovo glavno oružje su servis i napad. Mislim da imamo kvalitet, želim da ih napadnemo, da igramo hrabro. Takve ekipe izvlače iz vas maksimum. Igra se u velikoj dvorani i to je prava prilika za uživanje. Podsećam na sjajnu atmosferu na kup utakmici protiv Partizana i nadamo se da će tako biti i sada. Pozivam sve da dođu da uživaju u dobroj odbojci i da nas podrže", podvukao je Slobodan Boškan.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - DRUGO KOLO

Grupa A

Utorak

Knak Ruselar - Jastržebski

Četvrtak

18.00: Hebar - Fidrihshafen

Grupa B

Utorak

Grinjard Mazeik - Dinamo Moskva

Sreda

20.30: (1,27) Varšavska – Zirat Bankasl (3,40)

Grupa C

Lokomotiva Novosibirsk - Zaksa 1:3

Sreda

19.00: (9,90) Merkur Maribor – Lube (1,02)

Grupa D

Sreda

18.00: (9,00) Vojvodina – Zenit (1,03)

18.00: (4,00) Benfika – Berlin (1,20)

GRUPA E

Sreda

19.30: (9,90) Kan – Peruđa (1,02)

Četvrtak

20.30: Trentino - Fenerbahče



tagovi

OK VojvodinaRadoslav ParapunovCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara