Marko Milosavljević (©Reuters)
Marko Milosavljević (©Reuters)

Orlovi bez Milosavljevića i Kolakovića na startu kvalifikacija za EP

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 09:22

Selektor Boris Rojević neće moći da računa na levog beka i krilo za mečeve s Letonijom i Italijom početkom novembra

Posle šest meseci i dvomeča baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijom (gol falio za senzaciju), rukometna reprezentacija Srbije se okuplja početkom novembra kada kreću kvalifikacije za EP 2026. u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Selektor Boris Rojević za mečeve sa Letonijom i Italijom neće moći da računa na dvojicu važnih igrača, levog beka Marka Milosavljevića i levo krilo Aleksu Kolakovića.

Izabrane vesti

Igrač Nanta se povredio, nije igrao za svoj klub u sredu u Ligi šampiona protiv Magdeburga i propustiće narednu reprezentativnu akciju. Ipak, na toj poziciji Rojević može da računa na Miloša Kosa, Milana Jovanovića, Nikolu Zečevića i Uroša Borzaša.

Kolakovića, člana francuskog drugoligaša Bijera, čeka duža pauza posle operacije. U dvomeču sa Španijom imao je važnu rolu u odbrani, igrao je „dvojku“.

Raduje povratak na teren golmana Vladimira Cupare koji je branio za bukureštanski Dinamo u četvrtak uveče u Parizu protiv Pari Sen Žermena. On je bio van terena nešto više od 20 dana, sumnjalo se na težu povredu, ali pregledi u Barseloni pokazali su da nije u pitanju bila povreda ligamenta kolena, pa se iskusni čuvar mreže vratio na teren brže od predviđenog pred novu reprezentativnu akciju.

20.00: (1,75) San Rafael (8,00) Limož (2,45)

Srbije neće biti u januaru na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Ponovo smo na novom početku, a u konkurenciji Španije, Italije i Letonije ne bi trebalo da bude problema da se kvalifikujemo u završnicu šampionata Starog kontinenta. Po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa i četiri trećeplasirane će izboriti plasman.


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeBoris RojevićMarko MilosavljevićAleksa Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara