Maja Ognjenović i Rada Perović (© Lega volley femminile)
Maja Ognjenović i Rada Perović (© Lega volley femminile)

Ognjenovićeva posustala, ne i Perovićeva: Nastavlja se Valefoljina bajka na Apeninima

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 20:47

Različito raspoloženje sugrađanki posle 4. kola Serije A

Polovičan učinak srpskih odbojkašica rodom iz Zrenjanina! Rada Perović produžila trijumfalni niz u Seriji A, dok je Maja Ognjenović neočekivano poražena u četvrtoj rundi elitnog takmičenja.

Valefolja ne planira da se zaustavi. Posle premijernog neuspeha protiv Firence, napravila je seriju odličnih rezultata. Povratak na pobednički kolosek usledio je u mečevima sa Peruđom i Bustom Arsiciom, a u međuvremenu je zabeleženo i treće uzastopno slavlje. Pred naletima kluba iz pokrajine Marke posustao je i Talmasons - 3:1 (23:25, 25:13, 25:13, 25:19).

Izabrane vesti

Veliku ulogu u osvajanju novih bodova imala je Rada Perović. Mlada reprezentativka ujedno je i nastavila bajku na Apeninima. Neplanirano je dobila mogućnost da debituje u jednom od najjačih prvenstava na svetu. Svaku priliku pruženu od stratega Andree Pistole i koristi. U poslednjem uspehu sjajno je organizovala akcije Valefolje, posebno razigravši albansku korektoru Erbliru Bići sa 20 poena. Na kraju se i sama upisala na listu poentera (3). Kuriozitet je da je bila bolja u malom derbiju od Jovane Kocić, koja je u protivničkom taboru za dva seta uknjižila isto toliko poena.

Ako je Perovićeva mogla da bude zadovoljna epilogom, njena sugrađanka Maja Ognjenović nije zbog pretrpljenog prvog poraza. Kada se najmanje očekivalo, Skandići je neprijatno iznenadio u okršaju sa Bustom Arsiciom - 1:3 (22:25, 25:23, 20:25, 20:25). Koliki je favorit bio ispod prepoznatljivog nivoa, potvrđuje i da rivalke do međusobnog duela nisu imale nijednu pobedu.

Ostala je Jekaterina Antropova usamljena u napadu (24 poena), bez ikakve podrške saigračica. Upravo se i ispostavilo da nije mogla sama da spreči senzaciju. S druge strane, inspirisan je bio veći deo igračkog kadra bivšeg šampiona. Prednjačila je Žozefina Obosa (24), uz sasvim solidne role Laure Kincler (13), Silke van Avermat (13), Marije Sartori (9) i Rebeke Pive (8).



tagovi

Maja OgnjenovićRada PerovićSerija A u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara