Ofelija Malinov (©Reuters)
Ofelija Malinov (©Reuters)

Ofelija Malinov više nije član Skandićija, naredna stanica Firenca

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.01.23. | 16:32

Italijanska odbojkašica promenila klub posle četiri i po godine

Odbojkašica Ofelija Malinov više nije član Skandićija. Posle četiri i po godine napustila je klub u kome je nosila kapitensku traku, a nova stanica u njenoj karijeri je Firenca.

Kako pišu italijanski mediji ovaj iznenađujući transfer je verovatno posledica narušenih odnosa igračice i uprave kluba.

Izabrane vesti

Ofelija je rođena 1996. godine, igra na poziciji dizača i sa reprezentacijom Italije je osvajala više medalja. U kolekciji ima srebro i bronzu sa SP, kao i bronzu i zlato sa EP.

"Veoma sam srećna što sam stigla u ovaj klub. Svi su me dočekali sa pozitivnim emocijama, pa jedva čekam da počnem i dam svoj doprinos", rekla je Malinov. "Prilika se javila iznenada, oduševljena sam što sam je odmah iskoristila i što imam priliku da igram za Firencu. Moj cilj je da rastem zajedno sa timom. Igrala sam mnogo puta protiv ove ekipe, posebno u dresu Skandićija. Uvek su to bile žestoke utakmice... Biće malo čudno kada budem na drugoj strani terena, ali svakako da sam srećna. Okruženje je prelepo, jedva čekam da ga bolje upoznam i da krenem u ovu novu avanturu".

Firenca je trenutno u prvenstvu Italija na 11. poziciji sa četiri pobede i deset poraza. Skandići je drugoplasirani sa 11 trijumfa i tri poraza, uz 35 osvojenih bodova.

Nedavno je Firenca ostala bez jednog dizača, jer je Karlota Kambi otišla u Novaru. Ofeliju će u Skandićiju zameniti Jao Di.


tagovi

Serija A u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara