Juniori Srbije (©CEV)
Juniori Srbije (©CEV)

Nedžad Osmankač odredio tim za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 15:45

Juniori putuju u četvrtak u Italiju, a u subotu igraju prvo kolo sa Francuskom

Još samo jedno takmičenje u mlađim kategorijama je preostalo da se odigra ovog leta. U pitanju je Evropsko prvenstvo za juniore u Montesilvanu i Vastu, koje je na programu od 17. do 25. septembra.

Naša reprezentacija će u četvrtak rano ujutru krenuti put Italije, a prvu utakmice će igrati u subotu protiv Francuske od 15 časova.

Izabrane vesti

Selektor Nedžad Osmankač je danas saopštio spisak igrača koji će igrati na kontinentalnom šampionatu. Na njemu se nalaze dizači Andrej Polomac (Takovo, Gornji Milanovac) i Strahinja Kljajić (Crvena zvezda), korektori Branko Kopitić (Vojvodina) i Luka Stanković (Vojvodina), libera Vukašin Ristić (Crvena zvezda) i Lazar Jeremić (VGSK), srednji blokeri Veljko Ćulibrk (Vojvodina), Stefan Kokeza (Vojvodina), Matija Matić (Partizan) i Stefan Unković (VA 014), primači servisa Danilo Elezović (Vojvodina), Jovan Perović (Vojvodina), Danilo Ilić (Crvena zvezda) i Stefan Ranković (Crvena zvezda).

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi A sa Italijom, Poljskom, Slovačkom, Francuskom i Slovenijom (sve utakmice u Montesilvanu). U grupi B su Belgija, Češka, Portugalija, Bugarska, Grčka i Finska (smešteni u Vastu).

Posle premijerne utakmica sa Trikolorima, naše momke čekaju dueli sa Poljskom u nedelju (15 časova), pa Slovenijom u ponedeljak (15 časova). Utorak je slobodan dan, a u sredu je na programu obračun sa domaćinom Italijom (20 časova). U poslednjem kolu Orlići će odmeriti snage sa Slovačkom (17.30).

Uvertiru za EP izabranici Nedžada Osmankača imali su na Balkanijadi, gde su osvojili bronzanu medalju.



tagovi

Nedžad Osmankačmuška juniorska odbojkaška reprezentacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara