(©Crvena zvezda)
(©Crvena zvezda)

Nastavak finalne serije u Beogradu: Odgovor Uba ili duplirano vođstvo Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 13:04

Drugi susret na programu danas od 16 časova i 30 minuta na Banjici

Ako se nastavi priča sa Uba, onda je Zvezda veoma blizu duple krune. Crveno-bele su u prvom susretu finalne serije počistile aktuelne šampionke sa terena za nešto više od sat vremena igre. Danas je na Banjici na programu drugi obračun (16.30), na kome će ili stići odgovor izabranica Marijane Boričić ili će biti duplirano vođstvo ekipe Milana Gršića.

Sigurno da se prošlogodišnje prvakinje neće predati, jer u sastavu imaju igračice koje poseduju kvalitet i znaju kako treba da reaguju posle nekih poraza. Ub jeste ostao na domaćem terenu bez oružja, ali je već jednom na Banjici slavio, tako da zna šta ga čeka i ovog puta... Ukoliko Ubljanke pokažu najbolje lice, sigurno da će okršaj biti znatno zanimljiviji nego pre tri dana.

Izabrane vesti

Zvezda je u velikom naletu još od osvajanja nacionalnog kupa 6. marta. Ređaju se pobede i to prilično lake. U četvrtfinalu Partizan nije uspeo da parira crveno-belima, u polufinalu je preskočeno Jedinstvo bez ikakve neizvesnostu. Prva utakmica finala je bila dominantna, sem početka uvodnog seta... Definitivno su devojke sa Marakane naoštrene da što pre završe finalnu seriju i okite se duplom krunom.

(MN Press)(MN Press)

Ove sezone su Ub i Zvezda odigrali pet međusobnih duela. Četiri su pripala beogradskom timu - dva u kupu i po jedan u prvenstvu i plej-ofu. Samo jednom je slavio Ub početkom februara na gostujućem terenu.

Izabranice Marijane Boričić su u razigravanje ušle sa četvrte pozicije, pa ih nije sačekao nimalo jednostavan zadatak. Prvo su morale da proskoče TENT, a onda da odmere snage sa prvoplasiranim Železničarem. Dobro su se namučile da bi izbacile Lajkovčanke, pa je i to ostavilo traga na njih. Danas bi trebalo da budu malo svežije, i da pokažu bolje izdanje nego pre tri dana kod kuće. Ako to ne učine, Zvezda će već na Ubu u subotu imati prvu meč loptu.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prva: Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga utakmica - sreda 16.30 u Beogradu

Treća utakmica - subota 16.30 na Ubu

Četvrta utakmica (ako bude potrebno) - 5. april, 17.00 u Beogradu

Peta utakmica (ako bude potrebno) - naknadno će biti određen termin

*serija se igra na tri pobede


tagovi

Superliga Srbije u odbojciSuper liga Srbije za odbojkašiceŽOK Crvena zvezdaŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara